בליל ה-12 לפברואר לפני שנתיים, שמי הדרום רעשו באופן חריג ביחס לאותה התקופה, זמן קצר לאחר מכן הבשורות הטובות הגיעו עם הידיעה שכוחות ימ"מ וצה"ל חילצו מהשבי את לואיס הר ופרננדו מרמן שנחטפו בשבעה באוקטובר מקיבוץ ניר יצחק. "היינו כחוט השערה מכישלון של המבצע ופגיעה בחטופים". כעת צה"ל חושף תיעוד חדש ממצלמות הגוף של לוחמי שייטת 13, שהשתתפו בחילוץ ופינוי החטופים לשטח ישראל.
בלב רפיח - לפני התמרון הימ"מ קיבל אחריות על המבצע
המבצע נדחה מספר פעמים עקב הסיכון הרב בחשיפת הכוח, עקב היותו מוקף מבנים מלאים במחבלים כיוון שצה"ל עוד לא תמרן בעיר בשלב הזה והעיר הייתה מאוכלסת באלפי פליטים מצפון הרצועה. כמה שבועות קודם לכן נכשל מבצע החילוץ של סהר ברוך שהובל על ידי סיירת מטכ"ל, בעקבות הכישלון הימ"מ נבחר להוביל את המבצע על כלל היבטיו מה שנחשב לבחירה לא שגרתית. לאור הצלחת המבצע הימ"מ גם נבחר להוביל את מבצע ארנון כמה חודשים מאוחר יותר.
לואיס הר מתאחד עם בני משפחתו, צילום: דובר צה"ל
בצה"ל מיעטו לנסות לחלץ חטופים במבצעים צבאיים עקב הסיכון הרב לחטופים במבצעים אלה כפי שראינו במקרה של סהר ברוך וששת החטופים שנרצחו ברפיח עקב פעילות צה"ל באזור. רק שמונה חטופים חולצו בחיים במבצעים צבאיים במהלך המלחמה: אורי מגידיש התצפיתנית שחולצה בתחילת התמרון ב-30 באוקטובר במבצע ראשית האור במחנה שאטי בעזה, לואיס הר ופרננדו מרמן במבצע יד הזהב ב-12 בפברואר, נועה ארגמני, אלמוג מאיר ג'אן, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו שחולצו במבצע ארנון במחנה פליטים נוסייראת ב-8 ביוני ופרחאן קאדי שחולץ מרפיח ב-27 באוגוסט.