הדרישה של נתניהו מכל השרים: לא להתבטא יותר בעניין הזה

ראש הממשלה אמר לשרי הממשלה כי אין להתבטא בענייני המבצע בעזה, מאחר וההתבטאויות עלולות להזיק להמשך כיבוש הרצועה: "כל התבטאות ביחס למבצע תיעשה רק בתיאום עם הדוברות שלי"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/09/25 08:42 טו באלול התשפה

הדרישה של נתניהו מכל השרים: לא להתבטא יותר בעניין הזה
נתניהו וצחי ברוורמן, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

ראש הממשלה בנימין נתניהו דרש אתמול (א') משרי הממשלה לא להתבטא ולא לצייץ בענייני המבצע לכיבוש עזה, כי ההתבטאויות כעת משרי הממשלה עלולים להזיק למדינת ישראל. עוד הוסיף נתניהו כי כל התבטאות ביחס למבצע בעזה "תיעשה רק בתיאום עם הודברות שלי".

"כמה שיותר מהר"

הסיבה העיקרית לדרישתו של נתניהו מהשרים שלא להתבטא על עזה היא העמקת הפעולה הצבאית ברצועה, הכוללת פינוי של כ-100 אלף עזתים. נתניהו אמר אתמול בישיבת הממשלה כי הדרך היעילה ביותר להתמודד עם הביקורת הבינלאומית ההולכת וגוברת היא "לסיים את המלחמה כמה שיותר מהר". לדבריו, מדובר בימים רגישים במיוחד ולכן כל אמירה לא מתואמת עלולה לפגוע בכיבוש הרצועה.

במקביל, נמשכות השיחות המקדימות לגבי אפשרות של קידום המו"מ. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר הלילה כי הוא מעריך שאנו מתקרבים לעסקה: "אנחנו עובדים על פתרון שעשוי להיות טוב מאוד", אמר טראמפ. "תשמעו על זה די בקרוב. אנחנו מנסים לגרום לזה להיגמר, להחזיר את החטופים. אני חושב שאנחנו הולכים להחזיר את כולם. זה עלול להיות קצת פחות מ-20 חטופים בחיים, כי למרות שהם צעירים, הם נוטים למות. זו חתיכת בעיה שאנחנו רוצים לפתור, עבור ישראל ועבור המזרח התיכון כולו".