רשות הטבע והגנים הודיעה כי מחר (ו') ייפתחו מחדש כלל מסלולי הטיול בנחל ערוגות שבעין גדי, לאחר שלושה חודשי שיקום אינטנסיביים. בתחילת מאי פקד את שמורת עין גדי שיטפון חזק שגרם לנזקים נרחבים ולסגירת האזור. לפני כחודש אפשרה הרשות למבקרים לחזור למסלול הקצר בנחל ערוגות ולמסלולים קצרים ומונגשים בנחל דוד, וכעת תאפשר כניסה לכלל המסלולים בערוגות.
מה שפתוח - ומה שסגור
בהודעת הרשות נמסר כי "המבקרים בשמורה יוכלו ליהנות ממסלול קצר בנחל דוד, המגיע עד הבריכה הראשונה (האולימפית), מסלול מונגש, מבית הכנסת העתיק בעין גדי וכן מכלל מסלולי נחל ערוגות". עם זאת, ציינו כי יתר המסלולים בשמורה יישארו סגורים עד לסיום עבודות השיקום, והדגישו ש"שבילי העלייה בשמורה יישארו סגורים" בשל עומסי החום הכבדים.
מנהל מרחב ערבה ברשות, עדן אוליאל, סיפר על המאמץ שהושקע: "כל תשתיות הטיול תוקנו, שוקמו ונבדקו בטיחותית וגאולוגית. זו הייתה עבודת כפיים לא פשוטה, הצוותים עבדו יום-יום שעות רבות בחום הלוהט, סידרו את השבילים, הזיזו אבן-אבן, זה לא מובן מאליו שפתחנו בפרק זמן יחסית קצר".