משפט זדורוב תפנית נוספת במשפט זדורוב: המעסיק שינה את גרסתו שמסר לפני 15 שנה

משפטו של רומן זדורוב ממשיך בשלב הצגת העדים. ראובן ג'נח, המעסיק של רומן, טען כי הוא זה שסיפר לזדורוב על "ילדה שנפלה בשירותים", הדברים סותרים את מה שאמר לפני 15 שנה

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/11/21 13:32 יז בכסלו התשפב

תפנית נוספת במשפט זדורוב: המעסיק שינה את גרסתו שמסר לפני 15 שנה
זדורוב, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

משפטו החוזר של רומן זדורוב שהואשם ברצח תאיר ראדה ממשיך לעורר הדים, כזכור זדורוב, הורשע ברצח תאיר ראדה ונגזר עליו מאסר עולם, לאחר לחץ ציבורי ובקשה למשפט חוזר מטעם עורך דינו המשפט נפתח מחדש מחדש.

חוקר המשטרה ניסה להכניס לי מילים לפה

עדות שנמסרה היום על ידי ראובן נג'ח הקבלן שהעסיק את זדורוב, סותרת את מה שאמר האחרון בעדות לפני כ 15 שנה, אז טען בעדותו כי זדורוב הוא זה שעדכן אותו באירוע של "ילדה הרוגה בשירותים". אך היום (א') ג'נח שינה את גרסתו במהלך המשפט וטען שהאירוע נודע לו לפני שבכלל דיבר עם זדורוב: "חוקר המשטרה ניסה להכניס לי מילים לפה".

בין עשרות העדים שיגיעו להעיד במשפט החוזר נמצא גם ראש צוות החקירה המקורי בתיק, ניצב משנה יורם אזולאי. בנוסף, הפרקליטות זימנה עדים נוספים, רובם קשורים לגביית הודאותיו של זדורוב, גם אמה של תאיר ז"ל, אילנה, הגיעה לדיון. למשפט החוזר זומנו  167 עדים, והמשפט יתנהל פעמיים בשבוע במשך שמונה חודשים, עד יוני 2022 ואז יצא בית המשפט לפגרת הקיץ.

כבר בשנת 2007, במהלך עדותו של אזולאי במשפט הראשון, סיפר כי החשד הראשון התעורר כאשר זדורוב התקשה להסביר היכן הבגדים שלבש ביום הרצח, ובהמשך גילה שהשליך את מכנסי העבודה שלבש. מה שעוד הגביר את החשד בקרב החוקרים הייתה האמירה של החשוד לאשתו על "ילדה שנפלה בשירותים", בשלב שבו עדיין לא היה מידע על גורלה של ראדה.

לפני כמה שבועות, ולאחר השחרור, הגישה הפרקליטות כתב אישום מתוקן נגד זדורוב שמייחס לו עבירה של רצח בכוונה תחילה, בהתאם לנוסח חוק העונשין בעת הרצח, ולפי נוסח החוק החדש (לאחר הרפורמה בעבירות המתה) ברצח בנסיבות מחמירות כיוון שבוצע בקטינה מתחת לגיל 14 ובוצע באכזריות מיוחדת, וכן בעבירה של שיבוש מהלכי משפט.

כזכור, התנאים לשחרור מתבססים על הכללים הבאים:

1. איסור על כניסת מבקרים לביתו למעט בני משפחה מדרגה ראשונה ושנייה ואיזוק אלקטרוני

2. המשטרה תוכל אם תצטרך להאזין לקווי הטלפון, למחשבים ולקווי תקשורת אחרים

3. איסור יציאה מהארץ והפקדת הדרכון במשטרה.

השופט שטיין ציין בהחלטתו: "המשיב חי למעלה מ-15 שנים מאחורי סורג ובריח, ללא חופשות, מבלי שתירשם לחובתו עבירת משמעת משמעותית ומבלי להסתבך במעשי אלימות – שאינם זרים, בלשון המעטה, לסביבה של אסירים פליליים".