לראשונה: פלשתינים יוכלו לעבוד בישראל כהייטקיסטים

אושרה מכסת עובדים פלשתינים לעבודה במקצועות היי-טק בתוך מדינת ישראל. כמו כן, הממשלה אישרה את הגדלת מספר הפועלים בענפי השירותים והתעשייה | עיסאווי פריג': "הישראלים והפלשתינים חיים במרחב גיאוגרפי משותף, ועלינו לחזק את שיתופי הפעולה"

עמיאל ירחי עמיאל ירחי, חדשות כיפה 07/11/21 13:30 ג בכסלו התשפב

לראשונה: פלשתינים יוכלו לעבוד בישראל כהייטקיסטים
בדרך לתעשייה הישראלית, צילום: shutterstock

בצעד תקדימי, אישרה היום (א') הממשלה מכסת עובדים פלשתינים לעבודה במקצועות עתירי ידע (היי-טק) בתוך ישראל. עד היום אישרה המדינה היתרים בעיקר לעבודה בענפי הבנייה, החקלאות, התעשייה והשירותים. כעת ועם אישור המהלך שהובילו המשרד לשיתוף פעולה אזורי ומשרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף משרדי הביטחון, האוצר והמדע, ענף ההיי-טק הישראלי - הסובל ממחסור חמור בעובדים מיומנים בשנים האחרונות – יקבל חיזוק משמעותי, לצד מינוף התועלת הכלכלית והביטחונית שבהעסקת עובדים פלשתינים בשטחי ישראל.

ההצעה חולקה לשלוש פעימות מדורגות - עד 200 עובדים בשנת 2022, עד 200 עובדים נוספים בשנת 2023 ועד 100 עובדים נוספים בשנת 2024. בסך הכל יינתנו עד 500 היתרי עבודה בענף ההיי-טק, וזאת מבלי לפגוע במכסה הכוללת להיתרי עבודה לפלשתינים בישראל.

על פי המתווה, תיקבע מגבלה לפיה שכרו של עובד פלשתיני בענף ההיי-טק לא יפחת מ-150% מהשכר הממוצע בישראל, במטרה לאפשר לחברות היי-טק ישראליות להעסיק עובדים פלשתינים בעלי הכשרה מתקדמת בהעסקה ישירה ו-"קרוב לבית", וזאת כחלופה לפנייה להעסקה במיקור חוץ במדינות אחרות, בעיקר ממזרח אירופה. מהלך זה גם ימנע פגיעה בעובדים הישראלים המועסקים בענף. 

במקביל, אושרה בממשלה הצעה להגדלת המכסה בענפי השירותים והתעשייה לסך מירבי של 8,550 עובדים פלשתינים, וכן הצעה להגדלת המכסה באזה"ת עטרות, זאת לסך מירבי של 3,600 עובדים פלשתינים.

השר לשיתוף פעולה אזורי, עיסאווי פריג' מסר: "הישראלים והפלשתינים חיים במרחב גיאוגרפי משותף, ועלינו לחזק את שיתופי הפעולה ויחסי הגומלין בין האזרחים והכלכלות. קליטת עובדי היי-טק מבטאת את הרצון הזה לחיבור בכל התחומים, והיא פותחת שערים לא רק לעובדי שירותים ותעשייה בשכר נמוך, כי אם לעובדי צווארון לבן בענף מוביל, הסובל ממחסור חמור בכוח אדם. אנו מקווים כי המהלך יגדיל את התשואה מהשכלה גבוהה ברשות הפלשתינית, ויחזק את ענף ההיי-טק בה, כמנוע צמיחה משמעותי לחיזוק הכלכלה הפלשתינית. זהו המשך ישיר למדיניות שאנו מובילים בחודשים האחרונים, לצד הגדלת המכסות בתחומים נוספים, וחיזוק הקשר הכלכלי-מסחרי עם הרשות".