"אם הייתי צריך לפנות אנשים מביתם הייתי מוריד את הדרגות והולך הביתה". כך, מספר ד', אחיו של עמנואל מורנו, אמר עמנואל למפקד סיירת מטכ"ל לאחר שנשאל האם היה מסרב פקודה.
בעיתון ידיעות אחרונות מסופר היום על פעילותו של עמנואל מורנו ז"ל בזמן ההתנתקות, סיפורים שחושפים פעילויות ענפות למען גוש קטיף וה'שב"חים' שנכנסו לגוש בזמן ההתנתקות. "עמנואל סייע ככל האפשר למאבק נגד ההתנתקות", מספר ד', אף הוא בוגר סיירת מטכ"ל שעבר עם משפחתו לנווה דקלים קודם להתנתקות כדי להיות לצד אביה החולה של אישתו.
“הוא אירגן אוטובוסים להפגנות, סייע בלוגיסטיקה. בזמן המצור על הגוש אירחנו בבית 15 צעירים שהגיעו מבחוץ, מה שקראו אז שב"חים. כמעט בכל לילה עמנואל היה עולה על מדים, שם דרגות, מעמיס שב"ח אחד בבגאז', שם ציוד ואוכל מקדימה - ונכנס לגוש", הוא מספר.
לדבריו, עמנואל לא הסתיר את דעתו על ההתנתקות. “מפקד סיירת מטכ"ל דאז שאל אותו: 'מה תעשה אם יגידו לך לפנות?' עמנואל ענה: ‘אני חייל. מעולם לא סירבתי פקודה, גם לא אסרב. מצד שני, אני לא מסוגל לפנות את האחים שלי. אם אדרש לעשות זאת, אני אשים את הדרגות ואלך הביתה'", הוא מספר.