דיווחים בסוריה: רכב הותקף מוקדם יותר היום (ה') על ידי כטב"ם ישראלי בכביש קוניטרה-דמשק, וכתוצאה מכך נהרגו שניים, בהם איש צבא. על פי הדיווח התקיפה התרחשה בסביבת הכפר חאן ארנבה שבמחוז קוניטרה שברמה הסורית. על פי דיווחים נוספים, התרחשה תקיפה ארטילרית גם בכפר הסורי אל רפיד שם לטענת הדיווחים נפצע אזרח סורי שפונה לבית החולים.
דיווחים זרים: כוחות ישראלים חדרו למתקן בטחוני בסוריה
על פי דיווח של אווה קולוריוטיס, חוקרת יווניה מומחית למזרח התיכון, לפני שבוע בוצעה תקיפה חריגה במערב סוריה במרחב מסיאף סמוך לגבול לבנון, כאשר נשמעו פיצוים עזים באזור. לטענתה של קולוריוטיס, גורם בטחוני סורי אישר בפניה כי בוצעה פשיטה של כוחות מיוחדים של צה"ל במתקן צבאי באזור.
#EXCLUSIVE #Israel #Syria #Iran #IRGC #Hezbollah
— Eva J. Koulouriotis | إيفا كولوريوتي (@evacool_) September 11, 2024
Last Thursday night, around 11:00, residents of western and central Syria heard the sounds of a large number of huge explosions in the direction of the Masyaf area near the Syrian-Lebanese border. These explosions were not the… pic.twitter.com/sWuks7K0PI
התקיפה שנפתחה בהפצצה אווירית נמשכה כשעה ובמסגרתה הכוחות הוציאו מידע ומסמכים מהמתקן ואף מלכדו אותו במטעני חבלה עם יציאתם ממנו. בישראל הדברים לא זכו כלל להתייחסות ובוודאי שלא לאישור מטעם שום גורם.
החזית הצפונית - שגרה מתוחה של תקיפות הדדיות
נזכיר שבתחילת השבוע (ב') בוצעה תקיפה אווירית חריגה יחסית בסוריה שיוחסה לישראל אף על פי שלא לקחה אחריות לתקיפה. התקיפה בוצעה בשעת לילה מאוחרת סביב חומס שבמרכז סוריה. תקיפה נוספת שהתרחשה, הפעם בלבנון, הייתה חיסול מהאוויר של מפקד בכוח הקומנדו של חיזבאללה, כוח רדואן, מחמד קאסם אלשאער שעל פי צה"ל נחשב למקדם פעולות טרור ושיגור מדרום לבנון לעבר יישובי הצפון.
מבחינת השיגורים ומתקפות חיזבאללה על יישובי הצפון, אמנם כבר תקופה שהעיסוק בתגובה אפשרית של חיזבאללה לחיסול פואד שוכר לא זוכה לפוקוס ונראה שירדה מסדר היום, בפועל המציאות הקשה מוטחת בתושבים יום יום כאשר בכל כמה ימים חיזבאללה עולה מדרגה במתקפותיו ומבצע מטח על יישובי הצפון. אחד המטחים האחרונים היה לפני שבוע כאשר כ-65 רקטות שוגרו מלבנון. אז באותו מטח דווח על נפילות, שריפות ואף פגיעה ישירה בבית בקריית שמונה.