לא תרצח!

אם יש בתוכנו אנשי שקר אשר כשנרצחים יהודים ע"י מחבלים הם "מבינים לליבם" של המחבלים, אך כאשר יהודים רוצחים ערבים הם מרעישים עולמות – יהי להם אשר להם, ואנחנו נלך בשם האמת.

חדשות כיפה הרב אלי סדן 31/07/15 17:32 טו באב התשעה

עקבו אחרינו בגוגל

"שמה ושערורה נהיתה בארץ, הנביאים נבאו שקר וכו'" (ירמיה ה ל-לא).

קמים נערים, לוקחים לעצמם לפעול כאילו בשם ד' ובשם התורה, ושמים את הארץ לשמה ושערורה. צריך לומר בפה מלא ובקול רם: זהו שקר וכזב, זו אינה תורה, זו אינה אמונה בד' הגואל את עמו, כי אם אנשים סוטים שלוקחים להם את התורה כמסווה לחולל חמס! זהו חילול שם שמים!

לא תרצח!
פלאש 90, צילום: פלאש 90

התורה אמרה "לא תרצח", ואיסור זה נכון בין כלפי יהודי ובין כלפי גוי, בין כלפי צדיק ובין כלפי רשע. אין היתר בעולם לרצוח. במלחמה יש דיני מלחמה, ורק השלטון הכללי שבאומה רשאי לתת היתר למלחמה ולקבוע את כלליה.
בהחלטה שמרצון, פסקנו מלדון דיני נפשות בסנהדרין, בזמן שבית המקדש עדיין היה קיים. הסנהדרין גלתה מרצון מלשכת הגזית כדי שלא לדון דיני נפשות, ואפילו הדין יוצא הדופן המכונה "למיגדר מילתא" אינו נוהג כיום כמו שהאריך בדבר החזון איש בספרו על חושן משפט.

מי שהורג יהודי בירושלים או ערבי בכפר דומא הוא רוצח, ואם הוא תולה עצמו בתורה הוא מחלל שם שמים, וכנביאי השקר בשעתם הוא מסכן את עם ישראל כולו ע"י שמטעה אותם לחשוב שזהו רצון השם יתברך. חס ושלום לחשוב כך. בוודאי ובוודאי שזהו נגד התורה ונגד רצון השם, ואין מי שיכול לחשוב או לומר אחרת בשם התורה!
יש דרך ברורה איך להתייחס לרוצחים. המשטרה תטפל בהם כפי שצריך, וייבדלו מהקהל, וע"י זה לא יטמאו עוד את הארץ בטומאתם, ולא יהיה הקהל אשם ברשעתם!

גם מחבל אינו "לוחם חירות" כי אם רוצח. נכון, לצערנו, יש אפילו יהודים שחושבים שהוא לוחם חרות, והם אמנם מצטערים על מעשהו אך "מבינים לליבו". יש גם כאלה שטוענים: מדוע מותר "להבין לליבם" של המחבלים אך אסור "להבין לליבו" של מי שחרד לטהרה בישראל או לנערי "תג מחיר" שכואבים את חרפת ארצם?

והתשובה ברורה: התורה היא תורת אמת ולא פוליטיקה. גם למי שחרד לטהרה בישראל ויודע אילו מחירים כבדים משלם עם ישראל על חילולה, או למי שכואב את חרפת ארצו אשר בשם חוקי שקר הורסים ומחריבים אותה - אין שום היתר לרצוח. שום דבר אינו יכול להצדיק רצח. "כי בצלם אלוקים עשה את האדם". לרצוח אדם זו פגיעה באלוקים שברא את האדם בצלמו, ולחלל את תורתו אשר שמה בראש החמישייה השנייה של הדברות את הדיבר "לא תרצח", וכמו שאמרו המפרשים שזה כנגד "אנכי ד' אלוקיך".

אם יש בתוכנו אנשי שקר אשר כשנרצחים יהודים ע"י מחבלים הם "מבינים לליבם" של המחבלים, אך כאשר יהודים רוצחים ערבים הם מרעישים עולמות - יהי להם אשר להם, ואנחנו נלך בשם האמת. משה אמת ותורתו אמת, וצריך לומר בקול ברור את אמת תורתנו!

הרב אלי סדן הוא ראש מכינת בני דוד ביישוב עלי