שלום רב, יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן. אחותי היא רווקה בשנות ה20 לחייה. היא בחורה מאוד מיוחדת. יש לה לב זהב, היא מאוד רוחנית, בחורה ממש טובה, מאוד רגישה ובקיצור מאוד מיוחדת. יחד עם זאת, היא בחורה מאוד תמימה, ועל זה אני ירחיב עכשיו.
לפני כמספר שבועות היא הודיעה שהיא מתכוונת לצאת לטייל לבד בעין גדי. אני הייתי המומה, איך בחורה דתייה כמוהה יכולה לעשות כזה דבר, ולאחר מסע שיכנועים הצלחתי, ביחד עם הורי, לשכנע אותה. הדבר האחרון, שהביא אותי לכתיבת שאלה זאת, ששמעתי הוא שהיא נסעה לאילת, לבדה, לכמה ימים ושם היא ישנה על חוף הים בשק שינה (היא הכירה שם זוג נחמד שישנו בקארוון באותו חוף). אני לא האמנתי למשמע אוזני וכשניסיתי להסביר לה איזה אסונות יכולים להיות היא פתחה במשפט הקבוע שלה ש"בעיר אוטובוסים יכולים להתפוצץ ויכולים להיות גם תאונות דרכים".
הבעיה שאני רואה היא: 1. היא באמת תמימה, והיא לא מזהה מקורות סכנה. 2. היא מחפשת ריגושים בחיים ובגלל שעדיין לא מצאה את ריגוש הנישואין היא מחפשת דברים אחרים. 3. היא רוצה להוכיח את עצמה.
אני מבקשת את עצתך באיזה כיוון אני יכולה לעזור לה. אנחנו כל הזמן מודאגים לה. זה לא נראה לי סביר שבחורה דתייה תעשה דברים... אני כבר אובדת עצות. השיחה האחרונה שלנו הסתיימה בכעס ממנה. היא חושבת שאני לא מבינה אותה ואני מנסה להסביר שאני פשוט דואגת לה.
אני יוסיף ויציין שלמרות שיש לה מספר חברות, הן לא בקשר הדוק מספיק שהיא יכולה לצאת אתן לטיולים וכו'.
תודה רבה, רעות.