היום: יום גוש קטיף במערכת החינוך

מרכז מורשת גוש קטיף בניצן מוביל את מפעל הזיכרון להתיישבות מפוארת שהיתה ואיננה. במהלך היום מאות בתי ספר, יסודיים ועל יסודיים ילמדו על גוש קטיף, עולם התורה החקלאות שהתפתחה בו. חיי הקהילה והערבות ההדדית. על האנשים, החלומות, המאבק, ימי העקירה והצמיחה מחדש

חדשות כיפה תוכן שיווקי 24/01/22 08:49 כב בשבט התשפב

היום: יום גוש קטיף במערכת החינוך
נווה דקלים, יולי 2005, צילום: Nati Shohat/Flash90

במסגרת השיא של הפעילות יצפו עשרות אלפי תלמידים ותלמידות משדרים מיוחדים שהוכנו במיוחד למענם. במשדר המיועד לתלמידי היסודי מוביל עופר חדד מחדשות 12 שיח עם שלושה ילדים, תמר גרוס, נוגה יוגב ויאיר גרוס על ספרי הילדים שנכתבו סביב העקירה מגוש קטיף. במהלך המשדר לוקחת חלק רות עציון שכתבה את הספר "הסנדל של אייל" והוא מלווה בהמחזות של השחקנים אורי זעירא וישי קפלן. מנהל התוכן במרכז קטיף הרב קובי בורנשטיין שפונה מנווה דקלים הסביר "הספרים הם אחד הכלים להעביר הלאה לדורות הבאים את גוש קטיף והייחוד שלו. באמצעות הספרים, ההמחזה והשיח עם הילדים הצלחנו להפוך את הנושא לעכשוי ורלוונטי גם כלפי אלה שנולדו אחרי העקירה".

מצ"ב לינק לצפייה במשדר לתלמידי היסודי "קריאת כיוון"


במשדר לתלמידי העל יסודי שוחח עופר חדד מחדשות 12 עם 3 נשים שתיעדו את ימי המאבק ויום העקירה. שמרית חדד, יהודית דמארי אגסי ותהילה פרל שיתפו בהחלטה לאחוז במצלמה ולתעד. יחד עם עיתונאי מקור ראשון אריאל שנבל ניסו להבין האם העדשה היתה לחומה רגשית מול המתרחש ומה הכוח של המצלמה כיום. מוכי בטר מנהל מרכז קטיף אמר "בכ"ב בשבט 1977 אוזרח היישוב הראשון בגוש, נצר חזני. 45 שנה עברו מאז, יישובי הגוש שעמדו כ30 שנה נותרו רלוונטיים בשיח הישראלי. נותרה הרוח החלוצית שעלתה מהישובים ונותרו העוצמות כפי שראינו שעולות מהנשים שתיעדו כיצד נעקרו מביתם. המצלמה היתה אז כלי חשוב והיא הלכה והתעצמה עד להשפעתה הרבה כיום ברשתות החברתיות ובאמצעי התקשורת. אני שמח שמצאנו נושא שמדבר אל הנוער של היום, מעורר בו עניין ומחבר אותו לעוד אחת מהדילמות שהיו אז בימי המאבק למען גוש קטיף.

מצב לינק לשידור לעל יסודי "חומת העדשה"