לא תפוח אדמה ולא תרד: זה הבורקס שהישראלים הכי אהבו השנה

לרגל יום העצמאות: סקר של רשת המאפיות "מאפה נאמן", חושף את נתוני צריכת המאפים של הישראלים. הקטגוריות שנבדקו הינן המובילות ביותר בסניפים ולמעשה משקפות את "עגלת הקניה" של הצרכן הממוצע. איזה מאפה הישראלים הכי אהבו? ואיזה עוגייה הכי הכי אוהבים ליד הקפה?

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/05/24 19:10 כד בניסן התשפד

לא תפוח אדמה ולא תרד: זה הבורקס שהישראלים הכי אהבו השנה
מאפים בויטרינה, צילום: Alexanderstock23,Shutterstock

לרגל יום העצמאות, סקר של רשת המאפיות "מאפה נאמן", חושפת את נתוני צריכת הפחמימות של הישראלים, על פי הקניות ברשת. איזה בורקס הכי אהוב? איזה לחם נמצא בסבירות גבוה בבית שלנו, הלחם הלבן או בכלל הכהה? איזו עוגת שמרים מככבת הכי הרבה בשולחן האירוח שלנו ואיזו עוגייה אנחנו הכי אוהבים לצד הקפה? וכיצד משפיע סטרס המלחמה המתמשך על צריכת הפחמימות בארץ?

צילום: המאפה הצרפתי

בראש קטגוריות צריכת המאפים: הבורקס

הקטגוריות שנבדקו הינן המובילות ביותר בסניפים ולמעשה משקפות את "עגלת הקניה" של הצרכן הממוצע. התוצאות משקפות רכישות שנמדדו במשך שנה שלמה מכל סניפי הרשת ברחבי הארץ, על פי קטגוריות בולטות ואפיון טעמים מכל קטגוריה ורכישות באחוזים. הקטגוריות הבולטות והנרכשות ביותר הינן בורקסים, לחמים, עוגיות יבשות, עוגות שמרים ועוגות קרם.

בורקסים בטעמים:

  1. בורקס גבינה 36%.
  2. בורקס תפוח אדמה 20%.
  3. בורקס פיצה 14%.
  4. בורקיטס 13%.
  5. בורקס תרד 8%.
  6. טעמים נוספים 9%.

קטגוריות לחם כללי (סוגים שונים):

  1. לחמניות (אצבע) קלאסיות 33%.
  2. פיתות 20%.
  3. בייגלה 15%.
  4. לחמניות קלועות 8%.
  5. שאר סוגי לחמים 7%.

לחמים:

  1. לחם דגנים שחור 30%.
  2. לחם שיפון חיטה מלאה 22%.
  3. לחם זיתים 20%.
  4. לחם לבן 13%.
  5. לחם אגוזים 12%.
  6. שאר סוגים 3%.

עוגיות יבשות:

  1. ביסקוטי 27%.
  2. אלפחורס 24%.
  3. עוגיות תמרים 16%.
  4. ריבה 14%.
  5. שומשומיות 12%.
  6. טעמים נוספים 7%.

עוגות שמרים:

  1. שמרים שוקולד 28%.
  2. שמרים גבינה 20%.
  3. שמרים קינמון 18%.
  4. שמרים חלבה 14%.
  5. שמרים ריק ללא מילוי 12%.
  6. טעמים נוספים 8%.

עוגות בחושות:

  1. מאפינס שוקולד 24%.
  2. חלבה 22%.
  3. קרים צ'יז 20%.
  4. נוגט 17%.
  5. שייש 11%.
  6. טעמים נוספי 6%.

למה אנחנו כל כך אוהבים פחמימות?

מימי נאמן שייך מבעלי רשת מאפה נאמן מייחסת את הרצון הגדול במאפים לרמת הלחץ הקולקטיבית. "ידוע שסטרס מעלה את רמות הורמוני הרעב כמו הקורטיזול והגרלין בגוף – המייצרים תחושה של רעב וצורך באוכל מנחם והדבר משפיע על הצריכה ובחירה בפחמימה ובפחמימות מתוקות בפרט בתפריט התזונתי בשגרה היומית".