מאז שאימצתי אורח חיים צמחוני, שמעתי כל הערה אפשרית על טופו - טעם של מחק, מרקם מתפורר, ובעיקר "איך את מסוגלת לאכול את זה?". הטעות של אנשים היא שהם חושבים שאפשר לאכול את הטופו כפי שהוא, לזרוק למחבת ולקבל ארוחה מדהימה, בעוד הטופו זקוק לטיפול מסור מבעוד מועד. השרייה במרינדה טובה - משעה ועד לילה שלם - תהפוך את חומר הגלם הסתמי לארוחה מדהימה.
מרינדת סויה-ג'ינג'ר שומשום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- כף חומץ אורז
- 1 כף סירופ מייפל
- כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 2 שיני שום, קצוצות
- כף שומשום (לא חובה)
מרינדת טופו עשבי לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- קליפה מגוררת מלימון
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- כף עלי טימין טריים
- כפית חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרינדת טופו בוטנים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות חמאת בוטנים
- כף סירופ מייפל או נקטר אגבה
- כף חומץ אורז
- כפית רוטב סרירצ'ה (להתאים לפי הטעם)
- שן שום, קצוצה
- כפית ג'ינג'ר טרי מגורר