אחת ולתמיד: הסוד לטופו מושלם הוא במרינדה שלו

כדי לקבל טופו קריספי בטעמים שונים אתם חייבים להשרות אותו הרבה לפני ההכנה במרינדה טובה. אספנו עבורכם 3 מתכונים למרינדות שכל צמחוני צריך להכין

תהילה שינובר תהילה שינובר, חדשות כיפה 11/02/24 11:57 ב באדר א'

אחת ולתמיד: הסוד לטופו מושלם הוא במרינדה שלו
טופו, צילום: CatherineScarlett,Shutterstock

מאז שאימצתי אורח חיים צמחוני, שמעתי כל הערה אפשרית על טופו - טעם של מחק, מרקם מתפורר, ובעיקר "איך את מסוגלת לאכול את זה?". הטעות של אנשים היא שהם חושבים שאפשר לאכול את הטופו כפי שהוא, לזרוק למחבת ולקבל ארוחה מדהימה, בעוד הטופו זקוק לטיפול מסור מבעוד מועד. השרייה במרינדה טובה - משעה ועד לילה שלם - תהפוך את חומר הגלם הסתמי לארוחה מדהימה.

מרינדת סויה-ג'ינג'ר שומשום

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • כף חומץ אורז
  • 1 כף סירופ מייפל
  • כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • כף שומשום (לא חובה)
טופו אסייתי

טופו אסייתי צילום: Vladislav Noseek,Shutterstock

מרינדת טופו עשבי לימון

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • כף עלי טימין טריים
  • כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
טופו לימוני

טופו לימוני צילום: Oksana Mizina,Shutterstock

מרינדת טופו בוטנים

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • כף סירופ מייפל או נקטר אגבה
  • כף חומץ אורז
  • כפית רוטב סרירצ'ה (להתאים לפי הטעם)
  • שן שום, קצוצה
  • כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
טופו בוטנים

טופו בוטנים צילום: DronG,Shutterstock