ככה עושים את זה נכון: איך מכינים קינואה

אם עוד לא ניסיתם את זה במטבח שלכם, זה הזמן לגלות מה עומד מאחורי הקטניה הזו ולמה היא כל כך טובה לכם. בתאבון

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/12/23 15:33 יט בטבת התשפד

ככה עושים את זה נכון: איך מכינים קינואה
קינואה בסלט, צילום: Sia-James,Shutterstock

קינואה היא קטניה מלאה ללא גלוטן, שהפכה בשנים האחרונות לפופולרי במיוחד בשל היתרונות הבריאותיים הרבים שלו. הקינואה עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, והיא מהווה מקור מצוין של חומרים מזינים חיוניים לגוף.

לא רק סיבים תזונתיים

קינואה מכילה את כל שלושת חלקי הגרעין: את הנבט, את העמילן והקליפה. חלקי הגרעין הללו מכילים מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל:

חלבון: קינואה היא מקור מצוין לחלבון, עם כ-8 גרם חלבון בכוס אחת מבושלת. חלבון חיוני לגוף לצורך בניית והתחדשות רקמות, וכן לצורך ייצור הורמונים ונוגדי חמצון.

סיבים תזונתיים: קינואה היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, עם כ-5 גרם סיבים בכוס אחת מבושלת. סיבים תזונתיים חיוניים למערכת העיכול, והם מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול, בשמירה על משקל תקין ובהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.



מינרלים: קינואה היא מקור מצוין למגוון מינרלים, כולל ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ ועוד. מינרלים חיוניים לגוף לתפקוד תקין של מערכות רבות, כולל מערכת העצבים, מערכת החיסון ומערכת השרירים.

ויטמינים: קינואה היא מקור מצוין לויטמינים B, כולל חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין B12. ויטמינים B חיוניים לגוף ליצירת אנרגיה, לתפקוד תקין של מערכת העצבים ומערכת החיסון.

אפשר להוסיף למומלאים

אפשר להוסיף למומלאים צילום: SEAGULL_L,Shutterstock

איך מבשלים קינואה?

בישול קינואה הוא פשוט מאוד, וניתן לעשות זאת במגוון דרכים. השיטה הבסיסית היא כדלקמן:

שוטפים את הקינואה במים קרים עד שהמים צלולים.
מעבירים את הקינואה לסיר ומוסיפים את המים.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
לאחר 5 הדקות, מפרידים את גרגירי הקינואה בעזרת מזלג. קינואה מוכנה כאשר היא שקופה ומתפצחת.

* אם רוצים לקבל קינואה רכה יותר, ניתן להוסיף כוס מים נוספת.

איך אפשר להשתמש בקינואה:

1. אפשר להוסיף לקינואה ירקות, פירות יבשים או תבלינים ולהפוך אותה לסלט משביע

2. אפשר להוסיף בבישול בצל מטוגן וירקות ולהפוך אותה לארוחה חמה (כמו אורז עם ירקות)

3. ממולאים - אפשר להשתמש בקינואה במומלאים במקום לחם או קוסקוס או אורז