ההפתעה של שולחן השבת: סלט קינואה מהיר פשוט וקל

כולם מכירים את הקינואה, אבל האם הכרתם את הדרך לבשל אותה במהירות וליהנות מסלט צבעוני שיכול לשנות ארוחה שלמה?

חדשות כיפה חדשות כיפה בשיתוף סוגת 10/09/23 09:05 כד באלול התשפג

ההפתעה של שולחן השבת: סלט קינואה מהיר פשוט וקל
סלט קינואה, צילום: לירן מימון

בסוכות האחרון הוזמנו לארוחת בוצר אצל חברים בסוכה. הסוכה היתה על הגג, הילדים שיחקו בנחת ואנחנו ישבנו להתפנק בסוכה. כידוע, ארוחת בוקר בסוכה יכולה להיות מאתגרת, כי צריך לתזמן בדיוק את השעה הנכונה שנעים בה לפני שהשמש מגיעה, וגם את התפריט צריך להתאים לשמש - דברים קלילים שאפשר לתקתק איתם את הארוחה.

בין המטבלים, החביתות ושאר ירקות הגיע סלט קינואה שהצליח להפתיע אותנו (כי בסוף כמה אפשר להתפרע עם קינואה?). הצבעים של הסלט גרמו לו לבלוט על השולחן, שילוב הטעמים התערבב בפה ונתן קיקים יפים של טעם. בשבת שאחריה, כשהחברים באו אלינו, הסלט זכה לככב על השולחן שוב. הפעם אנחנו הכנו אותו, כי חצי שעה אחרי אותה ארוחה בסוכה כבר ביקשתי את המתכון לסלט. וטיפ חשוב - היצמדו למרכיבים של הרוטב לסלט, הם לא רבים אבל חשובים.

הכנת הסלט

הכנת הסלט צילום: לירן מימון

הכנת הסלט

הכנת הסלט צילום: לירן מימון

הטריק הכי שווה פה זה בישול הקינואה.
בלי להסתבך, קחו כוס קינואה עם 2 כוסות מים ושימו במיקרו הקרוב אליכם למשך 10-13 דקות (תלוי בעוצמת המיקרו) וזהו. הקינואה מוכנה ועכשיו אפשר להכין את הסלט עצמו.

הכנת הסלט

הכנת הסלט צילום: לירן מימון

המצרכים:

כוס קינואה מבושלת
גמבה אדומה
גמבה צהובה
בצל סגול
פרוסות שקדים
חמוציות
תוספת מומלצת ולא חייבים - קצת נענע

לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 כפות חומץ
כף וחצי חרדל
כף וחצי דבש
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

אחרי שהקינואה מוכנה (כמו שהסברנו, 10 דקות במיקרו ויש לכם קינואה מוכנה), לקצוץ את הבצל, הגמבות והנענע, להוסיף חופן של שקדים וחמוציות, לערבב את חומרי הרוטב ולהגיש.

הכנת הסלט

הכנת הסלט צילום: לירן מימון

הכנת הסלט

הכנת הסלט צילום: לירן מימון

* לעוד מתכונים עם סוגת בכיפה

* לערוץ המתכונים של סוגת


בשיתוף סוגת