הופתענו: כמה זמן מרק יכול להשמר במקרר?

בימים של חורף מרק הופך להיות מאכל בסיסי ועולה השאלה הקשה - כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר ולאכול אותו? מסתבר שתלוי במרק

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/12/23 11:43 ח בטבת התשפד | עודכן בתאריך 24/12/23 10:31

הופתענו: כמה זמן מרק יכול להשמר במקרר?
צילום: shutterstock

נתחיל מהסוף, באופן כללי, מומלץ לשמור מרק במקרר למשך שלושה עד ארבעה ימים בלבד. זאת משום שבמזון מבושל, ובמיוחד במרקים, ישנם חלבונים וחומצות אמינו שיכולים להוות סביבה נוחה להתפתחות חיידקים ואנחנו לא רוצים את זה

ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על אורך חיי המדף של מרק במקרר:

סוג המרק: מרקים על בסיס עגבניות, למשל, נוטים להחזיק מעמד קצת יותר זמן ממרקים על בסיס ירקות. הסיבה לכך היא שהחומציות של העגבניות מעכבת את התפתחות החיידקים. יותר זמן זה הפרש של יום או יומיים יותר. כלומר פחות משבוע.
מרקים על בסיס של ציר יכולים להשמר במקרר עד 3 או 4 ימים וקל לראות אם הם מתקלקלים. מרקים על בסיס שמנת ישמרו פחות זמן במקרר בשל השילוב של מוצרי החלב וניתן לשמור אותם עד יומיים במקרר.

כמות הבשר או הדגים במרק: מרקים עם כמויות גדולות של בשר או דגים נוטים להתקלקל מהר יותר. הסיבה לכך היא שהבשר והדגים הם מזונות עשירים בחלבונים, אשר מהווים מזון טוב לחיידקים. מרקים כאלה מומלץ לשמור עד יומיים-שלושה במקרר.

ביום חורף קר

ביום חורף קר צילום: Pixel-Shot,Shutterstock

טיפים לפני אחסון המרק

  • קררו את המרק במהירות האפשרית לאחר הבישול. מומלץ לקרר את המרק לטמפרטורת החדר לפני שאתם מכניסים אותו למקרר.
  • העבירו את המרק לכלי אטום. זה ימנע מהאוויר להגיע למרק ולעודד את התפתחות החיידקים.
  • חשוב לשמור את המרק בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס או פחות. טמפרטורות גבוהות יותר יעודדו את התפתחות החיידקים.
  • אם למרק יש ריח רע, מראה עכור או סמיך או חלילה עובש, זה כנראה הזמן לזרוק אותו.

ואם אתם רוצים להקפיא את המרק

אם אתם רוצים לשמור את המרק לטווח ארוך יותר, אתם יכולים להקפיאו אותו. מרקים קפואים יכולים להחזיק מעמד עד שלושה חודשים.

  • מרק עם תפוחי אדמה לא כדאי להקפיא. תפוחי אדמה בזמן הפשרה מתפרקים ומקלקלים את הטעם של המרק
  • קררו את המרק לטמפרטורת החדר לפני שאתם מקפיאים אותו. זה יעזור למנוע מהמרק להתבקע במהלך ההקפאה.
  • העבירו את המרק לכלי אטום. זה ימנע מהמרק להיחשף לאוויר, מה שיכול לגרום לו לפתח קרח.
  • הוסיפו טיפת שמן למרק לפני ההקפאה. זה יעזור למנוע מהמרק להידבק לכלי.
  • כאשר אתם רוצים להפשיר מרק, הוציאו אותו מהמקפיא והניחו אותו במקרר למשך לילה שלם. אתם יכולים גם להפשיר את המרק במיקרוגל, אך הקפידו לעשות זאת בהדרגה כדי למנוע מהמרק להתבשל יתר על המידה.

והנה המלצה לכמה מרקים ששווה להכין:
מרק ירקות עשיר עם גריסים ועדשים כתומות
מרק אפונה מעולה
מרק קוסקוס ממכר
מרק בטטה
ועוד מלא מתכונים כאן