מתכון לשבת שבת אחרונה של חורף: זה הזמן למרק קוסקוס ממכר

ממש בקרוב עוברים לשעון קיץ, ואפשר להכריז באופן רשמי על סיומו של החורף. זה הזמן לנצל את ההזדמנות האחרונה להכין מרק קוסקוס חם, טעים ומשביע שעוד יגרום לכם להתגעגע לגשם

חדשות כיפה חדשות כיפה 16/03/23 10:13 כג באדר התשפג

שבת אחרונה של חורף: זה הזמן למרק קוסקוס ממכר
צילום: canva

מצרכים למרק קוסקוס

  • חצי חבילת כוסברה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות באורך זרת
  • חצי ראש כרוב גדול או ראש כרוב קטן חתוך לחתיכות גדולו מאוד
  • חתיכות בשר בקר + קצת חלקי עוף קטנים (כנפיים)
  • 3 קישואים חתוכים לקבעים
  • 3 גזרים חתוכים לרבעים
  • כוס וחצי גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בקופסת שימורים ואפשר לבשל לבד מראש)
  • דלעת חתוכה לקוביות גדולות עם הקליפה
  • רבע כוס שמן
  • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
  • חצי כף כורכום
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 כפות מרק עוף
  • קוסקוס - או מהיר הכנה או ביתי

הוראות הכנה למרק קוסקוס 

  1. בסיר גדול מניחים, על פי הסדר: כוסברה, בצל, סלרי, כרוב, בשר ועוף, קישואים, גזרים, גרגרי חומוס ודלעת.
  2. מוסיפים מים כמעט עד לגובה הירקות.
  3. מניחים על הגז באש גדולה ומבשלים עד שזה מבעבע.
  4. כשזה מבעבע מוסיפים את השמן, רסק העגבניות והתבלינים.
  5. מערבבים בעדינות את החומרים שיתאחו עם המים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל שעה עד שעה וחצי, עד שהכל מבושל היטב. אפשר להמשיך לבשל עוד, והמרק רק משתבח בטעמו.
  6. שמים בכל צלחת מעט קוסקוס ועליו את המרק.