40 טיפים שהלוואי שהכרתי לפני שנכנסתי למטבח

מתי גיליתם שאסור לשטוף ביצים? ואיך הצלחתם להבדיל בין כוסברה לפטרוזילה? אחרי שהתנסיתי במלאכות המטבח, וגיליתי שאת ההנאה מארוחות אפשר למצוא לא רק באכילה, ליקטתי עבורכם את הטיפים שיצילו לכם את המנות וגם את הקניות

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 05/03/23 17:23 יב באדר התשפג

40 טיפים שהלוואי שהכרתי לפני שנכנסתי למטבח
מי היה מאמין שבישול יכול להיות קל, צילום: shutterstock

קצת לפני גיל 26 התחלתי לבשל. היעדר הטבחים האישיים שלי בבית גרם לי ללמוד לדאוג לעצמי לארוחות, לקניות, ואפילו לשטיפת הכלים. בתקופת השירות הלאומי והמעונות באוניברסיטה הסתפקתי בחביתות ופיצות קפואות. אבל משהו בגיל המופלג של אמצע שנות העשרים גרם לי לומר די: הגיע הזמן להכיר את האוכל קצת יותר מקרוב, אז הזמנתי סינר משיין, הפשלתי שרוולים וגיליתי דבר מדהים: אני לא רעה בכלל, והארוחות שלי יוצאות כמעט מושלמות. אז כדי שלא רק אני אהנה, ליקטתי עבורכם את הטיפים שלמדתי בעצמי. יכול להיות שלא תופתעו במיוחד, אבל לפחות תוכלו להתענג על טעויות של אחרים. 

1. אסור לשטוף ביצים במים. אם הן נשברות בתוך האריזה, נדרש גליל שלם של נייר סופג כדי לנקות, ועדיין, תמיד תישאר חצי ביצה תקועה בתוך הגביע. 

2. לא מוסיפים מים לאורז בסוף הבישול, לא מציצים לסיר במהלכו, ובכלל, עם אורז לא מתעסקים. יש לו את הכללים שלו ואסור לסטות מהם. 

3. הגזר במרק מתרכך אחרון. אם הצלחת לנעוץ בו מזלג סימן שכל השאר כבר מוכן. 

הגזר מתרכך אחרון במטבח

הגזר מתרכך אחרון במטבח צילום: shutterstock

4. אפשר להוסיף מים למרק, רק רצוי לאזן את התבלינים מחדש, ולהביא לרתיחה. 

5. מהסופר לא מזמינים פירות וירקות, המוכרנים לא יודעים לבחור ומביאים את הבררה. 

6. לא לשכוח למרוח ביצה על הבורקס. כן, זה קריטי, ונכון, אין מה לעשות עם הביצה אחר כך. 

7. יש שיטה מיוחדת כדי להפריד את הפולקע מהמשולש. צריך לדעת איפה ללחוץ בחיבור ביניהם, ולנסר את הבשר הנא בסכין לא יעזור הרבה. 

8. כותש שום לא באמת יעיל. מומלץ למעוך את שיני השום עם סכין רחבה עד לריסוק. 

9. כשמפשירים בשר טחון כדאי לעטוף אותו בניילון או להניח בקערה, אחרת כל השיש נרטב. 

10. שפריץ אקונומיקה בכיור אחרי שטיפת הכלים-תודו לי אחר כך. 

11. חשוב לשטוף היטב במים את התבנית עם מסיר השומנים. 

12. אחרת, תיאלצו לזרוק לפח דגים נהדרים שיצאו מהתנור בגלל אדים חשודים. 

13. לבצק יש קטע משלו. אפייה היא עולם אחר לגמרי, וצריך גם ידיים טובות. 

14. פטרוזיליה מתאימה לבשר, כוסברה לדגים. 

15. איך מבדילים בין שני סוגי העלים? בקלות. לכוסברה יש ריח חזק יותר, והעלים של הפטרוזיליה צרים וארוכים יותר. 

קלי קלות להבדיל בין השניים

קלי קלות להבדיל בין השניים צילום: shutterstock

16. ירקות מגורדים מניחים על המסננת כדי לנקז נוזלים. לא להתעצל, אחרת תקבלי פשטידה רטובה ודוחה להפליא. 

17. כמות הקמח במתכון של העוגיות היא קריטית, ואם מחפפים רק בגלל מחסור במצרכים נשארים עם דיקט מתפורר. 

18. העוף מגיר נוזלים בבישול, זה חלק מהרוטב. 

19. אם הפתיתים יוצאים דביקים אפשר להוסיף קצת מים ולערבב, אבל ממש קצת. 

20. לא שמים בצל בתבנית של הדגים. זה פשוט מגעיל. 

21. לא קונים בשר טחון סתם ככה בשוק. על פי הנחיות משרד הבריאות, הקצב צריך לטחון את הבשר ממש מול עיני הלקוח. 

22. חפיסת שוקולד פתוחה במקרר מקבלת ריח מוזר אחרי תקופה. 

23. העוגה מוכנה רק אם נעצת מזלג שיצא יבש. 

24. לא מקציפים את בלילת העוגה עם בלנדר מוט, יש מטרפה מתאימה. 

25. דפי אורז נדבקים לעיסה בלתי ניתנת להתרה. צריך לעבוד איתם מהר. 

26. שום נשרף בקלות. 

27. הגזר הלבן מתוק מדי, ובכלל, הוא לא טעים. מומלץ לוותר. 

28. אפשר לטחון מרק כתום גם בבלנדר הגדול בלי המוט, אבל תמיד ישארו חתיכות ירק קטנות. 

29. צריך לכבות את האש כמה דקות לפני שהפסטה מוכנה, היא ממשיכה להתבשל בסיר גם אחר כך. 

הפסטה מתבשלת גם אחרי שמכבים את האש

הפסטה מתבשלת גם אחרי שמכבים את האש צילום: shutterstock

30. אחרי שמקלפים את תפוחי האדמה, ואם עדיין לא הגעתם לבישול, כדאי לכסות אותם במים. 

31. רשימת קניות על המקרר היא קריטית, ועדיין, תמיד יהיה משהו שתשכחו. לא נורא. 

32. אפשר להקפיא קאפקייקס קטנים ולהפשיר בתנור. פתרון נהדר לקינוח זמין. 

33. לייבש את החסה לפני שמאחסנים במקרר. 

34. כפית מתכת בשקית של המלפפונים מאריכה את חייהם. 

35. מומלץ להפשיר דגים עם כמה טיפות לימון. 

36. אל תוותרו על שורש סלרי במרק, משדרג את הטעם להפליא. 

37. כדי לצמצם את הרוטב צריך לבשל על אש נמוכה ולהשאיר את המכסה פתוח. 

מצמצמים רוטב על אש נמוכה

מצמצמים רוטב על אש נמוכה צילום: shutterstock

38. לא לשמן את התבנית של הקציצות בתנור בהגזמה, מריחה קלה ביותר מספיקה. 

39. תעבדו עם שקית זבל קטנה על השיש, אליה תשליכו את כל הקליפות והפסולת, לא לצבור זבל בכיור. קשה לנקות אותו אחר כך. 

40. כולנו מכירים את הטריק של הגזר בתוך השמן כדי שלא ישרף, חשוב גם להחליף אותו מדי פעם.