יין שמתאים למנות ראשונות?
מנות ראשונות זהו שם כולל למגוון מנות, טעמים וסוגים. מנה ראשונה יכולה להיות קרפצ'יו בטעמים עדינים, סביצ'ה דג בעל טעמים מודגשים, מאפה בשר עדין, או מנת חריימה מסורתית פיקנטית. לצד מנה ראשונה הייתי בוחרת ללגום יין רוזה איכותי יבש, פירותי, בעל טעמים עדינים או יין סוביניון בלאן חד ומרענן.
-
עוד באותו נושאהיין שמתאים ליד הסטייק ואיך מבדילים בין בשר טרי לבשר קפוא
11/04/22 13:44
יין שמתאים למנות עיקריות?
קיים מגוון רחב של יינות שאיתם אפשר לשלב מנה עיקרית. בדרך כלל יהיו אלו יינות אדומים, בעלי גוף מלא, אשר משלימים את טעמי הבשר ויוצרים הרמוניה נפלאה בפה.
הטמפרטורה הנכונה לשתות יין?
יין לבן ורוזה רצוי לשתות קר - בטמפרטורה של 8-10 מעלות. יין אדום רצוי בטמפרטורת החדר, כלומר,
18-20 מעלות, שהיא לא קרה מדי ולא חמה מדי.
מהי הכוס האידיאלית ללגימת יין?
מומלץ לשתות יין בכוס הקלאסית, גדולה יותר, בה ניתן לערסל את היין, לפתוח את הקסמים הטמונים בו ולקבל מגוון של טעמים וניחוחות.
כרמית אהרנרייך היא סמנכ"לית השיווק של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, למעלה מ 30 שנה בענף היין בישראל.