הטמפרטורה הנכונה לשתיית יין: המלצות לארבע כוסות

רגע לפני שנשב לשתות ארבע כוסות של יין בסעודת ליל הסדר, כרמית אהרנרייך מ"יקבי ירושלים" מגלה את הטיפים שכדאי לדעת לפני שמשלבים יין בארוחה

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/04/22 16:35 יב בניסן התשפב

הטמפרטורה הנכונה לשתיית יין: המלצות לארבע כוסות
צילום: שירלי פוקס

יין שמתאים למנות ראשונות? 

מנות ראשונות זהו שם כולל למגוון מנות, טעמים וסוגים. מנה ראשונה יכולה להיות קרפצ'יו בטעמים עדינים, סביצ'ה דג בעל טעמים מודגשים, מאפה בשר עדין, או מנת חריימה מסורתית פיקנטית. לצד מנה ראשונה הייתי בוחרת ללגום יין רוזה איכותי יבש, פירותי, בעל טעמים עדינים או יין סוביניון בלאן חד ומרענן. 

יין שמתאים למנות עיקריות?

קיים מגוון רחב של יינות שאיתם אפשר לשלב מנה עיקרית.  בדרך כלל יהיו אלו יינות אדומים, בעלי גוף מלא, אשר משלימים את טעמי הבשר ויוצרים הרמוניה נפלאה בפה.

צילום: שירלי פוקס

 הטמפרטורה הנכונה לשתות יין?

יין לבן ורוזה רצוי לשתות קר - בטמפרטורה של 8-10 מעלות. יין אדום רצוי בטמפרטורת החדר, כלומר, 
 18-20 מעלות, שהיא לא קרה מדי ולא חמה מדי.
 
מהי הכוס האידיאלית ללגימת יין?

מומלץ לשתות יין בכוס הקלאסית, גדולה יותר, בה ניתן לערסל את היין, לפתוח את הקסמים הטמונים בו ולקבל מגוון של טעמים וניחוחות. 

צילום: שירלי פוקס

כרמית אהרנרייך היא סמנכ"לית השיווק של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, למעלה מ 30 שנה בענף היין בישראל.