איך מכינים גפילטע פיש?

בחסות הקורונה משפחות רבות החליטו לחגוג את ראש השנה בביתם ולא לסכן את ההורים וסבא וסבתא בהדבקה. אז למי שהחליט לחגוג כמו בית אבא ולהכין גפילטע פיש לראשונה, אנחנו כאן עם מתכון מעולה

דניאל וייס 02/09/21 09:30 כה באלול התשפא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

ראש השנה מתקרב בצעדי ענק ומשפחות רבות החליטו לחגוג את החג בפורום המשפחה המצומם על מנת שלא יחשפו ויחשפו את ילדיהם לקורונה ויסכנו את עצמם והסביבה. המאכלים המסורתיים של החג יכולים לאתגר באופן בישולם והכנתם אבל אין ספק שמי שרוצה לחגוג כמו בבית סבתא או אמא, עליו להכין את קציצת הדגים הידועה גפילטע פיש. מדובר בקציצה מסורתית של דג (לרוב היו מכינים מקרפיון אבל בשנים האחרונות מרכיבי הקציצה השתנו והשתדרגו) במקור היו הנשים טוחנות את הקרפיון (שעוד היה חי באמבטיה הביתית) היום ניתן לרכוש את הדג טחון מראש. טעמו של הגפילטע פיש שנוי במחלוקת. יש שאוהבים מאוד ויש שבכלל לא, אבל חד משמעית, ברור שמדובר בקציצת דג שמביאה עמה ניחוחות של נוסטליה אפילו געגוע לבית סבתא. אז למי שרוצה לתת לילדיו טעימה מהנוסטלגיה הזאת, צרפנו מתכון לגפילטע פיש בלינק:

גפילטע פיש עם חזרת סלק ורימונים

צילום: shutterstock

קציצת הגפילטע פיש השתדרגה עם השנים וקיבלה טעמים שונים ותיבול שונה מהמקור. למשפחות שאוהבות טעמים מזרחיים מעט חריפים, יש אפשרות להכין את הגפילטע פיש ספייסי ולחבר בין מזרח ומערב בלינק הבא:

גפילטע פיש בטעם מזרחי 

 

צילום: shutterstock

אנחנו מאחלים לכם חג שמח ובתאבון! שנהיה לראש ולא לזנב, ותזכרו כי גפילטע פיש הוא טעם נרכש... 

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר