גפילטע פיש עם חזרת סלק ורימונים

חדשות כיפה אושר אידלמן & אודי ברקן 02/09/21 09:06 כה באלול התשפא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מצרכים ל10-12 קציצות

1 בצל קצוץ דק מאוד ומטוגן במעט שמן עד ריכוך

750 גרם קרפיון טחון ללא עור ועצמות (מבקשים לארוז את האידרות בנפרד)

1 ביצה M

1 ביצה קשה M

1 פרוסה עבה של חלה ללא קראסט, מושרת במים, סחוטה וקצוצה דק

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח

5 כפיות פלפל שחור טחון

לציר

2-3 אידרות דג + ראש

2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים

1 בצל פרוס

1 כפית גדושה מלח

1 כפית פלפל שחור

½ כפית סוכר

לחזרת

1 סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורד דק בפומפייה

1 כף רכז רימונים

1 כף סוכר חום

1 כפית מלח

2 כפות גדושות חזרת מגורדת בפומפייה (או כפית משחת וואסבי)

הוראות הכנה

1.מערבבים יחד את חומרי הקציצה ולשים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

2.מסדרים בסיר רחב את חומרי הציר: אידרות וראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה.

3.מסננים את מי הבישול ומחזירים לסיר (מומלץ להפריד ולשמור את הגזר להגשה).

4.מוציאים מהמקרר את תערובת הדג, יוצרים קציצות אובליות ואחידות במשקל 80-100 גרם כל אחת

5.מניחים קציצות יחד בסיר, מנמיכים את הלהבה לאש קטנה מאוד ומבשלים כשעה (הופכים לצדם השני לאחר רבע שעה).

6.מוציאים את הקציצות לתבנית חצי שטוחה ומקררים לטמפרטורת החדר.

7.אם רוצים, יוצקים לצנצנת מהמרק שנשאר יחד עם הגזרים.

8.מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהכל יתקשה ויהיה מוכן.

9.לחזרת: מערבבים יחד את חומרי המטבל ומגישים לצד הגפילטע פיש והגזר.

המתכון באדיבות רמי לויה הבלוג

כתבות נוספות