גפילטע פיש בטעם מזרחי

חדשות כיפה הגה 13/09/06 00:00 כ באלול התשסו

מצרכים

חצי ק"ג קרפיון טחון

2 ביצים קשות

1 בצל יבש

1 גזר לא מבושל

תיבול לתערובת הדג

1.5 כפית מלח

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה (לצבע)

0.5 כפית פפריקה חריפה (תלוי כמה חריף אוהבים

לרוטב:

בצל

קופסא קטנה רסק עגבניות

1.5 כפית מלח

0.5 כפית כמון

מעט פפריקה חריפה

הוראות הכנה

להפשיר את הדג או אם זה טרי אז זה מופשר!

לטחון עם הביצים בצל אחד וגזר אחד לתבל במלח,

כמון, פפריקה מתוקה וחריפה ולבחוש היטב ולהניח לנוח במקרר עד ש.......

בסיר חותכים בצל לקוביות קטנות ולטגן עד קבלת גוון צהוב. להוסיף רסק עגבניות ומים לא הרבה! לתבל במלח כמון פפריקה חריפה ולהרתיח. ברגע שרותח מכניסים תוך כדי רתיחה קציצות (כדורים) של דג כך שהמים יכסו בדיוק בגובה הקציצות.

לבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך ולא נשאר המון רוטב.

מכבים.

מקררים ומוציאים מהסיר לכלי אחר רק כאשר קר כדי שלא יתפרקו.

בתאבון ושנה טובה.

הערות

כתבות נוספות