שני מתכוני עוגות לשבירת הצום

רגע לפני הצום, צריך גם להיערך לרגע שאחרי. שניה לפני שאתם אוכלים ארוחה גדולה, שרה בר אשר מציעה לכם לשבור את הצום עם שתי עוגות קלות להכנה, ובריאות יחסית

חדשות כיפה שרה בר אשר 03/10/14 11:15 ט בתשרי התשעה

שני מתכוני עוגות לשבירת הצום
אילוסטרציה: joyosity-cc-by, צילום: אילוסטרציה: joyosity-cc-by

עוגת דבש מתובלת

החומרים:

1 כוס סוכר צהבהב (דמררה)

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן בכבישה קרה

3/4 כוס דבש שלא עבר חימום (רצוי אורגני)

2 ביצים אורגניות

3/4 2 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני. שמים את כל החומרים במעבד מזון. מעבירים את התערובת לשתי תבניות כיכר (אינגליש קייק). אופים במשך כ-35 דקות .

עוגת תפוחים

החומרים:

1כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חייבים, אפשר לוותר עליהם)

4ביצים (רצוי אורגניות)

1כוס שמן בכבישה קרה

1/2 1 כוסות סוכר צהבהב (דמררה)

2כוסות קמח מלא

1כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיניום)

1/2 1 כפות קינמון

4תפוחי עץ בינוניים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור אפיה לחום בינוני.

2. מקלפים את תפוחי העץ. חותכים אותם לרבעים, וטוחנים במעבד מזון.

3. מוסיפים את יתר החומרים למעבד המזון וטוחנים עד ליצירת עיסה אחידה.

4. מניחים נייר אפייה (רצוי אקולוגי) על גבי תבנית האפייה.

5. יוצקים את התערובת אל תבנית האפייה.

6. אופים בטורבו בחום בינוני במשך כחצי שעה.

הכותבת היא נטורופתית וראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת אורות ישראל