תוספי תזונה

בשנים האחרונות, הולך וגדל מספר האנשים שנוטלים תוספי תזונה. הטור שיעשה מעט סדר במדף הריפוי הטבעי שבבית

חדשות כיפה שרה בר אשר 02/11/14 13:40 ט בחשון התשעה

תוספי תזונה
Shutterstock, צילום: Shutterstock

פעם היו שואלים אותי האם אני מאמינה בויטמין C? התשובה שלי הייתה: "לא. אני מאמינה בקב"ה". ויטמינים, מינרלים ותוספי תזונה נוספים, לא שייכים לתחום האמונה. לכן, אם אני ממליצה ליטול תוספי תזונה, זה רק בגלל שזה עובד. לשמחתי, עם השנים המשפט הזה עבר וחלף מן העולם. בשנים האחרונות, הולך וגדל מספר האנשים שנוטלים תוספי תזונה. אך, גם אם אתם מאלה שלא נוטלים אותם, סביר להניח שבחורף נמצא אצלכם בבית כמה ויטמינים, או סירופים שמבוססים על צמחי מרפא, כשהמטרה היא מניעת מחלות חורף, או לפחות צמצום ימי ההיעדרות מהעבודה או מבית הספר. הטור הפעם יעשה מעט סדר במדף הריפוי הטבעי שבבית:

לא יועיל לא יזיק:בהזדמנות זאת אני חייבת להבהיר, כל חומר שיש לו פוטנציאל להועיל, יש לו גם פוטנציאל להזיק. לכן, למרות שתוספי התזונה נמכרים ללא מרשם רופא. וכל דכפין יכול ליטול. ולמרות שהם טבעיים, עדיין, מומלץ ואפילו חובה להתייעץ עם נטורופת לפני נטילת תוספי תזונה.

התאמה אישית:ייתכן שתוסף תזונה מסוים עשה נפלאות לאדם אחד, אך הוא לא מתאים לאדם אחר. ואולי אפילו עלול להזיק לו. ועוד דבר, ישנם תוספי תזונה שטובים לכמעט כול בעיה אפשרית. היזהרו מהם.

תרופות הומאופתיות:לא כל מה שטבעי, הוא הומאופתי. תוספי תזונה שנמכרים בבתי הטבע, אינם הומאופתיים. הם דווקא שייכים לתחום הנטורופתיה (רפואה טבעית), או לתחום צמחי המרפא. תרופות הומאופתיות נמכרות רק בבתי מרקחת. מה שנמצא על המדפים של בית המרקחת, שייך לתחום ההומאופתיה המודרנית. לגבי ההומאופתיה הקלאסית, את התרופות האלה ( שנקראות 'רמדי'), רק הרוקח או ההומיאופת יכול להכין.

הוראות אחסון:לאחר שפתחתם את בקבוק תוסף התזונה, תזרקו את צמר הגפן. צמר הגפן נועד לשמור על הכמוסות, כך שהן לא יישברו עד שהצנצנת תגיע אליכם הביתה. ברגע שפתחתם את הצנצנת, צמר הגפן יספח אליו את הלחות מהאוויר ויחמצן (יקלקל) את הכמוסות.

מאותה סיבה, אל תשמרו את הצנצנות בחדר האמבטיה, או במטבח בארון שקרוב לכיריים, או לתנור. החום והלחות יקצרו את חיי המדף של התוסף. שימו לב, תאריך פג התוקף שמוטבע על הצנצנת מתייחס לצנצנת לפני שפתחתם אותה. לכן, אם מופיעות נקודות חומות על הכמוסה או שנובע ממנה ריח לא נעים, סימן שהיא התחמצנה ולכן יש לזרוק אותה. כמובן שאם שומרים על תנאי אחסון נאותים, כפי שפירטתי, אזי תאריך פג התוקף נשאר בתוקף.

לפעמים הזול הוא היקר:כשמשווים בין המחירים של תוספי התזונה, צריך לשים לב לכמות החומר הפעיל שנמצא בכל כמוסה. למשל, בכמוסות של פרוביוטיקה, יש לקרוא מהי כמות החיידקים שבכל כמוסה. ככל שהכמוסה מכילה יותר חיידקים ידידותיים, כך היא יותר תרפויטית. המחיר בהתאם. דוגמא נוספת היא כמשווים בין תוספי הסידן. פער המחירים הוא עצום. אך הספיגה של סידן קרבונט (הזול) היא כ- 7% ואילו הספיגה של סידן ציטראט היא כ- 60%. הספיגה של משקה סידן היא כמעט 100%.

למצוץ או לבלוע:ישנם תוספי תזונה שמגיעים בשתי צורות: מציצה ובליעה. למשל, אבץ למציצה מתאים לכאבי גרון. ואילו אבץ לבליעה מתאים למטרות אחרות לגמרי. דוגמא נוספת היא ויטמין B12שקיים במציצה מתחת ללשון וכן בבליעה. במקרה הזה, מומלץ להשתמש בוויטמין B12למציצה כיוון שהספיגה שלו הכי טובה. בנוסף, בוויטמינים ובמינרלים למציצה, היצרנים השקיעו בטעם. תבחרו את מה שטעים לכם.

צבע:כשבולעים מולטי ויטמין איכותי שמכיל ויטמין B2, צבע השתן הופך לצהוב זרחני. אין חשש. זאת התגובה הטבעית.

הכותבת היא נטורופתית וראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת אורות ישראל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן