פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/08/20 14:02 יט באב התשפ

פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה, צילום: יולה זובריצקי
פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה, צילום: יולה זובריצקי

מצרכים

(לכ-6 מנות):

לפרפה:

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)

1/2 כוס סילאן

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לרוטב:

1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

להגשה:

1/4 כוס גרנולה

שערות חלוה של "אחוה"

הוראות הכנה

מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות.

להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.

להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.

מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

המתכון באדיבות חברת אחוה

כתבות נוספות