סגור

פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

יט באב התשפ
,
09 באוגוסט, 2020
09/08/2020 14:02
פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ

פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולהצילום: יולה זובריצקי

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

(לכ-6 מנות):

לפרפה:

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)

1/2 כוס סילאן

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לרוטב:

1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

להגשה:

1/4 כוס גרנולה

שערות חלוה של "אחוה"

הוראות הכנה

מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות.

להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.

להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.

מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

המתכון באדיבות חברת אחוה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
העברת
מתנות
לאביונים
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ישראל ליבמן, מנכ"ל ומייסד 'מקימי' בראיון לחדשות כיפה צילום: חדשות כיפה

מנכ"ל ומייסד עמותת 'מקימי': "הצלחה שלנו זאת הצלחה של המשפחה"

קרא עוד