גלידת דבש וברנדי

חדשות כיפה עלמה בלבן 27/09/09 00:00 ט בתשרי התשע

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

500 מ"ל שמנת צמחית מתוקה להקצפה

5 חלמונים

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס דבש

1/3 כוס ברנדי

2 כפיות תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה

להרתיח מים בסיר, למקם מעליו סיר קטן יותר ("אמבט מרים") ולטרוף בו את החלמונים, הסוכר והדבש עד שהכל נמס (זהירות לא ליצור חביתה!). להסיר מהאש, להוסיף את הברנדי ותמצית הווניל ולערבב היטב. להקציף את השמנת, וכאשר מתקבלת קצפת יציבה לשפוך לתוכה את תערובת הדבש והברנדי ולערבב היטב. להקפיא ליממה לפחות.

הערות

כחצי ליטר

כתבות נוספות