קלזונה שוקולד

חדשות כיפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 22/08/22 16:55 כה באב התשפב

צילום: סטודיו TEKA
צילום: סטודיו TEKA

מצרכים

לבצק:

- 150 מ"ל מים פושרים

- 3 גרם שמרים

- 1 כף שמן זית כתית מעולה

- 115 גרם קמח לבן

- 115 גרם קמח לחם חזק

- 6 גרם מלח

למילוי:

רוטב עגבניות

מוצרלה טרייה

גבינת ריקוטה

ריחן טרי

גבינת פרמזן מגוררת דק

שמן זית כתית

הוראות הכנה

מכינים את חלק הבצק החיצוני בקערה על ידי ערבוב מים עם שמרים ושמן זית ומניחים בצד.

בקערה גדולה, שמים את שני הקמחים יחד עם מלח, ומוסיפים את התערובת הקודמת בהדרגה תוך כדי לישה בידיים.

לשים את הבצק כשלוש דקות ונותנים לו לנוח 15 דקות.

לאחר מכן, במשטח עבודה מקומח לשים שוב את הבצק עד לקבלת מרקם חלק ונותנים לבצק לנוח שוב שלוש שעות בטמפרטורת החדר.

מותחים את הבצק בעדינות על משטח העבודה המקומח.

מורחים רוטב עגבניות על מחצית מהבצק ומעל מניחים מוצרלה וריקוטה חתוכות, עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמזן מגורדת.

אוטמים את הבצק, מעצבים את הקצוות ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5-10 דקות או בהתאם ליכולת התנור.

כתבות נוספות