עוגת גבינה משמש

חדשות כיפה 10/05/23 12:50 יט באייר התשפג

צילום: Küppersbusch
צילום: Küppersbusch

מצרכים

• 100 גרם חמאה

• 6-8 משמשים

• 500 גרם גבינה לבנה דלת שומן

• 250 גרם יוגורט טבעי

• 3 ביצים

• 60 גרם קמח תירס (פולנטה)

• 250 גר' סוכר

• 1 חבילת סוכר וניל

• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

• 2 כפיות אבקת אפייה

• 1 לימון (מיץ וקליפה מגוררת)

• שמן וקמח תירס למחבת

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

ממיסים את החמאה, ומניחים לה להתקרר מעט.

שוטפים את המשמשים, מייבשים, חוצים ומוציאים גרעינים.

בקערה גדולה, שמים את הגבינה, הביצים, קמח התירס, הסוכר, סוכר הווניל, אינסטנט פודינג, אבקת האפייה, גרידת הלימון ומיץ לימון ומערבבים היטב במיקסר ידני.

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים ביסודיות.

משמנים תבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) ומפזרים קלות קמח תירס. יוצקים את הבלילה לתבנית.

מחליקים את פני השטח ומכסים במשמשים.

מניחים את העוגה על רשת בתנור ואופים כ-60 דקות עד להזהבה.

כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט בתבנית. לאחר מכן מוציאים מהתבנית ומגישים כשהיא קרה לגמרי.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

כתבות נוספות