קרקרים פריכים

חדשות כיפה עדי גבירצמן 19/01/23 15:52 כו בטבת התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

2 כוסות קמח שקדים

2 כפות קמח קוקוס

2 כפות זרעי פשתן (מעט כתושים/טחונים)

2 כפות ממתיק

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

3 כפות גרעיני חמניה

2 כפות תבלינים ירוקים מיובשים - אני שמתי טימין ואורגנו

1/2 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

הוראות הכנה

1. לערבב את הקמחים, הפשתן הכתוש, הממתיק והתבלינים בקערה רחבה ולהוסיף את הגרעינים והחמוציות.

2. בקערה קטנה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הביצה ולהוסיף את תערובת החמאה לתערובת הקמחים ולערבב ביחד עד שמתקבל בצק. הבצק מעט רטוב ויהיה הכי קל לעבוד עם ידיים "משומנות" או מעט רטובות.

3. ליצור מהבצק צורה של תיבה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה.

4. לחמם תנור ל-150C.

5. להוציא את הבצק מהמקפיא ולפרוס עם סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. להניח על תבנית עם נייר אפייה.

6. להכניס לתנור ל-5 דק'. להוציא ו"לשטח" את הקרקרים עם מערוך קטן, כוס או אפילו כף. המטרה היא פשוט להפוך את הקרקר ליותר דק.

7. להכניס שוב לתנור ל-15-18 דק', עד שהקרקרים מתחילים להזהיב ולצנן לפני הגשה.

ההכנה והאפייה של הקרקרים מאוד מהירה, אבל הבצק צריך שעה במקפיא, אז קחו בחשבון בתכנון זמני ההכנה.

בנוסף, אל תוותרו על שלב "שיטוח" הקרקרים עם מערוך קטן או כוס. ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק, ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור.

הערות

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר

כתבות נוספות