טאטן קדאיף, תפוחים, שקדים ודבש וסלט סלק, סלרי אמריקאי ותמרים(

חדשות כיפה אילה ארוך 18/09/22 11:36 כב באלול התשפב

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

מצרכים לתפוחים:

תפוח עץ גרני סמית קלוף, ללא ליבה חתוך לפרוסות דקות

כפית תימין טרי קצוץ

כפית אורגנו טרי קצוץ

כף דבש

שמן זית

מלח, פלפל שחור

חופן שקדים פרוסים

לתחתית קדאיף:

100 גר שערות קדאיף

שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה

תפוחים: מערבבים את פרוסות התפוחים עם הדבש, התבלינים, עשבי התיבול ושמן הזית.

מאווררים את שערות הקדאיף בקערה, מתבלים במלח, פלפל ויוצקים שמן זית בנדיבות, מערבבים עד ששערות הקדאיף עטופות בשמן. מניחים בכלי חסין אש ומהדקים.

מעל מסדרים את פרוסות התפוחים בצורה חופפת. מעל מפזרים שקדים.

אופים בתנור שחומם ל 190 מעלות עד ששערות הקדאיף פריכות והתפוחים זהובים.

לסלט

4 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים קצוצים(כולל העלים)

סלק שטוף

2 יח' תמר מג'ול ללא גלעין חתוך לקוביות קטנות

חופן עלי נענע קצוצים

חופן עלי כוסברה קצוצים

8 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

כפית דבש

4 כפות זרעי רימון

חצי כפית חרדל

כף רכז רימונים

כף חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

עוטפים את הסלק בנייר כסף, אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות שעה בערך, עד שמזלג ננעץ בו בקלות. קולפים וחותכים למקלות דקים.

מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה קטנה. לפני ההגשה מערבבים בקערה את כל המרכיבים עם הרוטב. מגישים מעל הטאטן החם, מעל בוזקים זרעי רימון ומגישים.

כתבות נוספות