שטוחים ללא גלוטן וללא סוכר

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת 14/02/23 11:16 כג בשבט התשפג

שטוחים, צילום: עדי גבירצמן
שטוחים, צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

1 כפית זרעי צ'יה

1/4 כוס מים + 2 כף מים

1 כוס קמח שקדים

1 כפית שמן אבוקדו/זית

תבלינים:

1/4 כפית פפריקה מתוקה + 1/4 כפית אבקת שום

לציפוי:

1-2 כפות תערובת של Everything on a bagle

תבלינים נוספים שאפשר להוסיף:

כמון, מלח, פפריקה מעושנת, אבקת בצל

תוספות נוספות שאפשר לשים מעל:

אורגנו, טימין, שומשום לבן/שחור, מלח גס בטעמים

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

2. בקערה קטנה לערבב זרעי צ'יה עם מים ולהניח בצד ל-10 דק'.

3. בקערה בגדול בינוני, לערבב ביחד קמח שקדים, תבלינים, ושמן עד לקבל תערובת פירורית אחידה.

4. להוסיף לתערובת הקמח שקדים, את התערובת של הצ'יה והמים. בשלב הזה המים אמורים לקבל מרקם שמזכיר קצת ג'לי. אם התערובת עדיין מעט פירורית ולא נאספת לבצק, תוסיפו את כף המים הנוספת.

5. לערבב הכל ביחד עד ליצירת תערובת בצקית.

6. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובהשל כ-2,3 מ"מ.

7. להוריד את נייר האפייה העליון ולסמן/לחרוץ את משטח הבצק לצורה ולגודל הקרקרים שאתם רוצים.

8. לפזר מעל את התוספות שלכם.

9. להניח שוב את נייר האפייה העליון ועם הידיים להדק בעדינות את התוספות אל הבצק.

10. להוריד שוב את נייר האפייה העליון ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק'.

הערות

* ממליצה להישאר ליד התנור כדי לוודא שלא נשרף לכם.
* להמתין לקירור מוחלט של הקרקרים לפני שאתם מפרידים ביניהם, מגישים או מעבירים לאחסון.

כתבות נוספות