אוזני המן ללא גלוטן

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת 01/03/23 10:05 ח באדר התשפג

צילום: עדי גבירצמן התפריט
צילום: עדי גבירצמן התפריט

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס ממתיק

1 כף אינסטנט פודינוג וניל ללת"ס

1/4 כפית ממתיק

1/4 כפית מלח

1 כפית גרידת לימון

1 ביצה L

2.5 כפות חמאה מומסת/כ-40 גרם חמאה

למילוי:

400 גרם פירות יער קפואים (אפשר גם טריים), כמו למשל: אוכמניות, פטל, תותים, או מיקס פירות

4 כפות ממתיק

4 כפות מים

1 כפית תמצית וניל

3 כפות זרעי צ'יה

הוראות הכנה

למילוי:

1. בסיר קטן, לערבב ולבשל ביחד פירות יער, מים וממתיק במשך כ-10-15 דק', עד שהפירות רכים וניתנים למעיכה בקלות עם כף או מזלג.

2. להוריד את הסיר מהאש, ולטחון את הפירות עם מעבד מזון (השלב הזה אינו חובה, ותלוי במרקם הריבה שאתם רוצים).

3. להוסיף למחית הפירות את זרעי הצי'ה, לערבב ולהניח בצד לקירור והתייצבות.

לאוזני המן:

1. לחמם תנור ל-180C.

2. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, ממתיקים, גרידת לימון ומלח.

3. להוסיף לתערובת היבשים את הביצה ואת החמאה המומסת. לערבב היטב עד ליצירת כדור בצק.

4. ללוש את הבצק שהתקבל ולהניח בצד להתייצבות למשך כ-10 דק'.

5. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של 3-4 מ"מ (לא דק מידי).

6. בעזרת קורצן בצורה של עיגול לסמן עיגולים על פני משטח הבצק.

7. להכניס את המשטח המסומן למקפיא ל-7-8 דק'.

8. להוציא את המשטח המסומן מהמקפיא, ובעזרת תרבד קטן להרים את בעדינות את הבצק שנותר מסביב לעיגולים המסומנים.

9. להעביר את עיגולי הבצק אל תבנית אפייה עם נייר אפייה. את הבצק הנותר ללוש שוב, לרדד ולסמן עיגולים. כך שוב ושוב עד שהצלחתם לנצל את כל הבצק.

10. במרכז עיגולי הבצק להניח כפית של הריבת פירות יער.

11. לסגור בעדינות כל עיגול לצורה של אוזן המן ולהדק קלות בקצוות.

12. להכניס לתנור לאפייה של כ-15-18 דק', עד להזהבה קלה.

13. לצנן לגמרי לפני איחסון או הגשה.

כתבות נוספות