מתכון חגיגי לעוגת קראמבל תפוחים - טבעונית

חדשות כיפה יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית 18/09/22 09:24 כב באלול התשפב

צילום: יעל אלעד
צילום: יעל אלעד

מצרכים

מצרכים יבשים:

1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר

1/2 כוס סוכר קנים

כפית סודה לשתיה

1.5 כפיות א.אפיה

קורט מלח

מצרכים רטובים:

גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה

כף וחצי רסק תפוחים טבעי

5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי

כפית תמצית וניל

*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)

לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳

לקישוט:

2 תפוחים ירוקים קלופים

כף סוכר קוקוס/קנים

כפית קינמון

הוראות הכנה

לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב

לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ

ולערבב בעזרת מרית

במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה

למזוג לתבנית

לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם

לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)

להניח על הבלילה

לפזר בעזרת היד סוכר

לסנן את הקינמון מעל

לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180

ל30 דק׳ על טורבו

ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון

אופציה שניה לקישוט:

קראמבל:

2 כפות קמח שקדים

כף סוכר קנים

כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)

לערבב

ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה

להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס

המתכון באדיבות חברת אורגניקזון

כתבות נוספות