חיתוכיות גבינה ופיסטוק

חדשות כיפה אפרת ושדי 23/05/23 14:57 ג בסיון התשפג

צילום: אפרת ושדי
צילום: אפרת ושדי

מצרכים

250 גרם ביסקוויטים

125 גרם חמאה מומסת

למלית העוגה:

625 גרם גבינה לבנה 9%

90 גרם גבינת שמנת

200 גרם שמנת חמוצה (גביע)

250 גרם סוכר

4 ביצים

כפית תמצית וניל/מחית וניל

לקישוט:

להקציף שמנת להקצפה, לקחת מעט מהקצפת ולערבב עם מחיר פיסטוק טהורה . להעביר את הקצפת לשקיל זילוף ולזלף על העוגה.

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים (במעבד מזון או בבלנדר).

3. מוסיפים את החמאה המומסת לביסקוויטים המפוררים ומערבבים היטב.

4. משטחים את תערובת הפירורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. מהדקים ומכניסים לאפייה קצרה של כ- 10 דק' בתנור.

6. בקערת מיקסר מקציפים 4 ביצים וסוכר עד לקציפה תפוחה, לאחר מכן מוסיפים את הגבינות והתמצית וניל ומערבבים היטב בתנועות קיפול.

7. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים שנאפו . ומכניסים לאפיה של כ-45-60 דק עד להזהבה.

8. לאחר מכן מוציאים את העוגה מצננים ומעבירים לקירור.

10. מוציאים מהתבניות וחותכים לקוביות יפות או כל צורה שתרצו.

11. נזלף את הקצפת שהקצפנו מעל העוגה ונאכל בהנאה.

הערות

אפרת ושדי, מנהלת סטטוס מצליח במגזר החרדי, יוצרת תוכן קולונרי ומשווקת את מגוון מוצרי DAVOPRO

כתבות נוספות