מצרכים
180 גרם קמח
קורט מלח
1 כף סוכר
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (אני אשתמש במחמאה)
1 חלמון מביצה גדולה מעורבב בכף מים קרים
מלית שוקולד:
45 גרם חמאה
125 גרם סוכר חום בהיר
150 מ"ל סירופ זהוב (לא מצאתי, אני אשים מייפל במקום)
3 ביצים גדולות טרופות
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם אגוזי פקאן
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מערבבים את מרכיבי הצק חוץ מהחלמון והמים. אותם מוסיפים אחרי שנוצר בצק פירורי. עוטפים את הבצק ומצננים 15 דקות עד שהוא מוצק. אח"כ אופים אותו כ-20 דקות בחום 180 מעלות.
מקציפים את החמאה, הסוכר והסירופ עד ליצירת עיסה חלקה. מקציפים בהדרגה פנימה את הביצים ולאחר מכן את תמצית הווניל. בוחשים פנימה את השוקולד המומס ואחר כך את האגוזים.
שופכים את העיסה על הקלתית האפויה ואופים במשך 35 דקות ב-180 מעלות, עד שהעוגה מוצקה למגע. המלית שוקעת קצת כשהעוגה מצטננת.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתוספת גלידת וניל או קצפת
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות מהספר "שוקולד" של לינדה קוליסטר