אוזני המן מלוחות במילוי טונה

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/03/19 10:14 יא באדר ב'

אוזני המן במילוי טונה, צילום: הדס ניצן
אוזני המן במילוי טונה, צילום: הדס ניצן

מצרכים

ל-15 יחידות:

100 גרם חמאה רכה או מרגרינה ללא שומן טראנס.

4 כפות מים.

כפית מיץ לימון.

320 גרם קמח.

קורט מלח.

למלית:

2 קופסאות מסוננות של טונה סטארקיסט 4% שומן.

4 ביצים קשות

. 2 חצילים קלויים בתנור.

2 תפוחי אדמה גדולים אפויים ללא קליפה

. צרור פטרוזיליה קצוצה.

צרור בצל ירוק קצוץ.

מלח.

פלפל שחור גרוס.

ביצה טרופה להברשת הבצק.

הוראות הכנה

מערבבים חמאה עם מים ולימון ומוסיפים בהדגר את הקמח והמלח עד שהבצק אחיד. מכסים בניילון ומקרר שעה במקרר.

בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית. סוגרים למשולש ושוב מברישים בביצה גם מבחוץ.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

המתכון באדיבות הקונדיטור יוסי קראוס מקונדיטוריית רוקוקו

כתבות נוספות