אוזני המן מבצק שמרים פריך והצעות למילוי

שמרית 20/02/13 10:36 י באדר התשעג

דרור כץ, צילום: דרור כץ
דרור כץ, צילום: דרור כץ

מצרכים

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח (560 גרם)

1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית

1/2 שקית משפר לאפיה

כוס אבקת סוכר (100 גרם)

200 גרם חמאה

1 ביצה גודל L

2/3 כוס חלב (160 מ"ל)

גרידה מחצי לימון

1/2 כפית מלח

כף רום

כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

לאוזני המן :

1. מערבבים בקערת מיקס עם וו "גיטרה" את הקמח וחמאה חתוכה בקוביות עד קבל מירקם שמזכיר חול.

2. עם וו לישה מוסיפים את השמרית (קובייה יש לפורר) ומערבבים. מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית תוך הוספת החלב בהדרגה.

3. מקבלים בצק מאוד רך וגמיש, אפילו קצת דביק וזה בסדר. מקמחים ומשהים מכוסה במקרר לפחות שעה (אפשר לילה).

4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ1/2 ס"ם ובעזרת ספל הפוך קורצים עיגולים.

5. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית וסוגדים בצורת משולש את האוזני המן. מהדקים היטב.

6. כשמסיימים להניח כל אוזני המן על נייר אפיה מדליקים את התנור לחום C°170 ואופים כ15 עד 20 דקות.

7. מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר.

מליות מיוחדות בהמלצת השף

1. מלית תמרים, אגוזים וצימוקים

400 גרם מלית תמרים

150 גרם אגוזי מלך שבורים גס

150 גרם צימוקים בהירים

¼ כוס מים פושרים (60 מ"ל)

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד

2. מלית אגוזי לוז

200 גרם אגוזי לוז טחונים דק

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 חבילת חמאה רכה (200 גרם)

5 כפות קורנפלור

1 ביצה גודל L

לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את החמאה הרכה והסוכר

מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור ואת אגוזי הלוז הטחונים

עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מלית שוקולד ושקדים

200 גר´ שקדים טחונים דק

1 חבילה חמאה רכה (200 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 ביצה גודל L

1 כוס קורנפלור (150 גרם)

1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)

לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את החמאה הרכה והסוכר

מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד.

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מלית פרג

3 כוסות פרג טחון (300 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כף דבש

1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)

1/2 חבילה חמאה (50 גרם)

גרידת מלימון

1 ביצה גודל L

4 כפות אגוזים קצוצים

2 כפות צימוקים בהירים

מרתיחים יחד את החלב, סוכר,חמאה, גרידת לימון ודבש. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים. נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.

הערות

טיפ השף.
1: ניתן גם להכין מני שושנים כאשר בשלב 4 מורחים את המלית (בלי לקרוץ עיגולים) ומגלגלים ברולדה. פורסים את הרולדה ומשכיבים על נייר אפיה. מורחים בביצה טרופה ומקשטים עם שקדים פרוסים או סוכר גבישי ואופים.
2: ניתן גם להכין סהרונים ממולאים כאשר בשלב 4 אחרי הרידוד חותכים את הבצק למשולשים.
בבסיס המשולש מניחים כף מהמלית ומגלגלים מהבסיס הרחב לקודקוד המשולש בלי לדחוס.
מברישים בביצה טרופה ומקשטים לפי טעם.
המתכונים באדיבות שמרית
שף קונדיטור: סטפן לייק
צילום: דרור כץ
סטיילינג: רינת אפרתי

המתכון באדיבות אופה ושף קונדיטור סטפן לייק

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר