סגור

כדורי שוקולד - מתכון לפסח

יט בניסן התשעח
,
04 באפריל, 2018
04/04/2018 9:53
כדורי שוקולד

כדורי שוקולדצילום: חברת כרמית

פרווה
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז - קואנטרו (אופציה)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

הוראות הכנה

ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.

בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.

בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.

להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה/סיר מים.

בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.

המתכון באדיבות חברת "כרמית"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
04.04.2018

1. זה חלבי ולא פרווה (יעל)

יש לשנות כל מנת שלא להטעות את הציבור. תודה

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 צילום: shutterstock

"הנסיון הזה לא סבבה" תפילת החתן המיוחדת שריגשה את המוזמנים

קרא עוד