מצרכים
500 גרם כבדי עוף נקיים וצלויים
150 גרם ערמונים קלופים
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
1/2 כוס יין אדום יבש
3 כפות דבש תמרים
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים כפית סוכר חום ומקרמלים.
מוסיפים את כבדי העוף, הסילאן, הערמונים והיין האדום ומביאים לבעבוע.
מצמצמים את היין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד
וחלק.
את הממרח שקיבלנו מעבירים דרך מסננת בעזרת מרית
לקבלת ממרח קרמי ועדין ומניחים לקירור.
את הפטה מכניסים לשקית זילוף ומגישים בליווי ריבה.
הערות
המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן