סופגניות דונאטס וכוכבים

חדשות כיפה הנהלת הקהילות 12/12/12 00:00 כח בכסלו התשעג

דרור כץ, צילום: דרור כץ
דרור כץ, צילום: דרור כץ

מצרכים

5 כוסות קמח לבן (700 גרם)

1/2 1 כוסות מים ( 375 מ"ל)

1 שקית או 1 קוביה שמרית

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה או

1/4 כוס קמן קנולה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 ביצים גודל L

1 כפית שטוחה מלח

גרידת מתפוז אחד

כף בראנדי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.

2. מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ.

4. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ בעזרת ספל הפוך ובמרכז כל עיגול קורצים (בעזרת קורץ בצורת כוכב או מגן דוד) כוכב בקוטר של 3-4 ס"מ.

ניתן לרדד שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונאטס נוספים.

5. מניחים על נייר משומן ומתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.

6. מחממים שמן ל-175 מעלות ומטגנים את הדונאטס כ-2 דקות מכל צד עד שמזהיבים. את הכוכבים מטגנים דקה מכול צד.

7. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

15 יחידות אייסינג:
רוצים ציפוי לבן וחגיגי כמו בתמונה?
מערבבים היטב חלבון 1 עם כוס של אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מורחים על הדונאטס ומדביקים כול קישוט לפי טעמכם.
לאייסינג צבעוני יש להוסיף מעט צבע מאכל לתערובת כגון אבקת קקאו, קפה או צבע מאכל לתערובת.
רעיונות לקישוטים:
אגוזים מקורמלים, פצפוצי שוקולד, שקדים פרוסים, מניפות שוקולד, פניני שוקולד, סירופ שוקולד
התמונה באדיבות דרור כץ

המתכון באדיבות באדיבות חברת שמרית

כתבות נוספות