מצרכים
1 כוס זירעוני אמרנט
3 כוסות מים
3 ביצים
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
¼ כוס גבינת עיזים מפוררת
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
10 עגבניות שרי
2 כפות עלי שמיר טריים וקצוצים
2 כפות חמאה
1 כף שמן זית
מעט עלי שמיר טריים
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל לבן
הוראות הכנה
1. בסיר בינוני ורחב מביאים לרתיחה 3 כוסות מים, מוסיפים 1 כוס זירעוני אמרנט ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות. בתום הבישול, מערבבים קלות בעזרת מזלג את זירעוני האמרנט המבושלים על מנת שישמרו על אווריריות ולא ידבקו אחד לשני.
2. טורפים 3 ביצים בקערה.
3.במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים בצל ירוק ומאדים במשך 2 דקות, מוסיפים את הביצים הטרופות, את גבינת העיזים המפוררת וממשיכים להקפיץ עוד כשתי דקות. מוסיפים למחבת 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.
4. חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
5. מכניסים את האמרנט המבושל לקערה, ומערבבים בעדינות עם גרגירי החומוס, הביצים המבושלות, העגבניות, 1 כפית מלח
ופלפל, ומערבבים היטב.
6. מניחים את התבשיל בשתי צלחות הגשה. מפזרים שמיר טרי מעל ומטפטפים מעט שמן זית.