סלט טף עם יוגורט

חדשות כיפה Beko מותג מכשירי החשמל הבינלאומי 07/05/23 09:58 טז באייר התשפג

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

100 גרם דגני טף מלאים

120 מ"ל מים

1 כפית מלח

1 גזר, מגורר

1 זוקיני, מגורר

½ כוס אגוזי מלך טבעיים

2 כפות שמן זית

1 כפית פלפל

1 כפית כמון

למתבל היוגורט: 1 כוס יוגורט, 1 שן שום כתושה, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל לבן.

לתוספת : אגוז מלך טבעיים, עלי שמיר ועלי נענע טריים.

הוראות הכנה

1. בסיר בינוני ורחב, מביאים לרתיחה 120 מ"ל מים עם מלח, מוסיפים את דגני הטף ומערבבים. מנמיכים את האש

ומבשלים במשך כ- 10 דקות.

2. לאחר 10 דקות, מכבים את האש, מערבבים קלות את הטף בעזרת מזלג, סוגרים את הסיר ומשאירים את הטף המבושל

בסיר ל-10 דקות מנוחה.

3. שמים את גרידת הגזר והקישואים במסננת או במגבת מטבח, וסוחטים מהם היטב את כל הנוזלים.

4. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את גרידת הגזר והקישואים ומאדים במשך כ- 5 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מכבים את האש ומוסיפים תבלינים.

5. בקערה נפרדת מכינים את מתבל היוגורט על ידי ערבוב כל החומרים.

6. מניחים את תבשיל הטף והירקות בצלחת הגשה. יוצקים מעל כף גדושה של מתבל היוגורט, מפזרים מעל אגוזי מלח

טבעיים ומעטרים את המנה בעלים טריים של שמיר ונענע.

כתבות נוספות