פולנטה עם ירקות צלויים

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 19/10/22 17:18 כד בתשרי התשפג

צילום: טקה סטודיו
צילום: טקה סטודיו

מצרכים

320 גרם פולנטה

800 מ"ל מים

160 מ"ל חלב

60 גרם גבינת פרמז׳ן

מלח

פלפל

רכיבים לירקות הקלויים:

טימין יבש

אורגנו יבש

רוזמרין יבש

אבקת שום

שמן זית כתית מעולה

קישוא

חציל

פלפלים צבעוניים

עגבניות שרי

הוראות הכנה

לפולנטה (אם לא מבושלת מראש):

מרתיחים מים ומוסיפים קורטוב מלח.

מוסיפים את הפולנטה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף.

מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהפולנטה במרקם קרמי (בערך כ-35 דקות בישול).

מוסיפים חלב, גבינת פרמז׳ן מגוררת, מלח ופלפל.

מבשלים עוד כמה דקות עד שהפולנטה סופגת את החלב והיא סמיכה וחלקה.

לירקות:

שוטפים וחותכים את הירקות.

מניחים את כולם בקערה ומוזגים מעט שמן זית.

מוסיפים מלח, טימין, אורגנו, רוזמרין ושום.

לזרוק היטב ולהניח על תבנית תנור.

אופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 20-30 דקות. מערבבים כדי לבשל את כל הירקות בצורה אחידה.

מגישים עם הפולנטה בתחתית כלי מרק ומעל הירקות.

כתבות נוספות