מצרכים
320 גרם פולנטה
800 מ"ל מים
160 מ"ל חלב
60 גרם גבינת פרמז׳ן
מלח
פלפל
רכיבים לירקות הקלויים:
טימין יבש
אורגנו יבש
רוזמרין יבש
אבקת שום
שמן זית כתית מעולה
קישוא
חציל
פלפלים צבעוניים
עגבניות שרי
הוראות הכנה
לפולנטה (אם לא מבושלת מראש):
מרתיחים מים ומוסיפים קורטוב מלח.
מוסיפים את הפולנטה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף.
מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהפולנטה במרקם קרמי (בערך כ-35 דקות בישול).
מוסיפים חלב, גבינת פרמז׳ן מגוררת, מלח ופלפל.
מבשלים עוד כמה דקות עד שהפולנטה סופגת את החלב והיא סמיכה וחלקה.
לירקות:
שוטפים וחותכים את הירקות.
מניחים את כולם בקערה ומוזגים מעט שמן זית.
מוסיפים מלח, טימין, אורגנו, רוזמרין ושום.
לזרוק היטב ולהניח על תבנית תנור.
אופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 20-30 דקות. מערבבים כדי לבשל את כל הירקות בצורה אחידה.
מגישים עם הפולנטה בתחתית כלי מרק ומעל הירקות.