סלט פירות הדר ואבוקדו

חדשות כיפה אולגה טוכשר 20/02/23 15:15 כט בשבט התשפג

צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר

מצרכים

1 תפוז גדול

1 אשכולית אדומה גדולה

1 אשכולית לבנה גדולה

1 פומלה

1 אבוקדו קלוף מגולען

לוויניגרט תפוזים:

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית

80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט טבעי של "פרימור"

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית דבש/מייפל/סילאן

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מפלטים את פירות ההדר: חותכים את החלק העליון והתחתון של פירות, כך שיהיו יציבים על הקרש. מסירים את הקליפה מלמעלה למטה כולל הקרום הלבן. חותכים בעזרת הסכין פלחים דקים מתוך התפוז. את האשכוליות והפומלה נוח יותר לפלט ידנית, ניתן לחתוך פלחים בגדלים וצורות שונות.

2. מקלפים את קליפת האבוקדו, מוצאים את הגלעין וחותכים לקוביות.

3. מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: מניחים את פירות ההדר והאבוקדו בצלחת הגשה ובוזקים מעל כמה כפות נדיבות מהרוטב.

המתכון באדיבות פרימור

כתבות נוספות