סלט קייל רימון וקשיו חגיגי

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 06/10/22 10:01 יא בתשרי התשפג

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

300 גר' קייל

250 גר' כרוב ניצנים

70 גר' קינואה שלושה צבעים ב140 גר' מיים

זרעים מרימון 1

40 גר' אגוזי קשיו קלויים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון

3 כפות מים

מיץ מחצי לימון

½ כפית מלח

הוראות הכנה

מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית. חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180ºC למשך 30 דקות.

בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות. לאחר שהקינואה רכה מסננים ומניחים לצינון בצלחת.

להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח, ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מידי.

מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי, חותכים את העלים, מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן ומעסים את העלים.

להרכבת הסלט: מניחים את עלי הקייל המתובלים, אחריהם את קינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים. מסיימים ברוטב שנותר.

כתבות נוספות