מרמומה תוניסאית

חן ואלון קורן 26/08/21 13:12 יח באלול התשפא

צילום: חן ואלון קורן
צילום: חן ואלון קורן

מצרכים

3 קילו עגבניות בשלות

5-10 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה)

2 ראשי שום

2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה

1/2 כף מלח

1 כוס שמן זית

הוראות הכנה

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס"מ לאורכם.

קולפים את כל שיני השום.

לתוך סיר מתאים שופכים את שמן הזית ומוסיפים את השומים והפלפלים.

מדליקים את הגז על אש נמוכה ונותנים להם ככה להתרכך כמה דקות טובות.

חשוב שהאש תהיה נמוכה מאד וזה יתבשל כמו קונפי, ולא ייחרך או יישרף חלילה.

כהשומים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.

כעבור 3 דקות מוסיפים את העגבניות פנימה.

מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ4 שעות תוך כדי ערבוב כל חצי שעה בערך.

כשכל הנוזלים מתאדים (אבל ממש הכל) המרמומה מוכנה.

מוסיפים את המלח ומבשלים עוד כ10 דקות.

המתכון באדיבות חן ואלון קורן

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר