חומוס

חדשות כיפה ארתור שף מסעדת ג'וי 12/05/22 15:52 יא באייר התשפב

צילום: צילום אישי
צילום: צילום אישי

מצרכים

200 גרם חומוס

חצי כוס שמן זית

טחינה לבנה

ביצה קשה

סחוג ירוק

עלי פטרוזיליה

לימון ושן שום

הוראות הכנה

משרים את גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם

לאחר לילה של השרייה ובישול במים מוסיפים כף סודה לשתייה עד לריכוך מלא של גרגירי החומוס.

טוחנים במעבד מזון את החומוס אחרי שהוא קר ושומרים מעט מהגרגירים החמים בצד לקישוט.

טוחנים את ממרח החומוס עם מעט שמן זית, מעט לימון ושן שום אחת עד שהוא מגיע למרקם חלק ואז מוסיפים 5 כפות טחינה גולמית משובחת.

בצלחת עמוקה שמים את ממרח החומוס, יחד עם כף של טחינה לבנה, מעט מהגרגירים החמים שנשארו. ביצה קשה פרוסה לחצי (עדיף חומה של חמין), שמן זית, כף סחוג ירוק ועלי פטרוזיליה לקישוט

המתכון באדיבות ארתור שף מסעדת ג'וי

כתבות נוספות