מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור

חדשות כיפה 14/12/23 15:11 ב בטבת התשפד

מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור , צילום: יחצ
מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור , צילום: יחצ

מצרכים

למרק העגבניות:

כף שמן זית

בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן

2 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)

עלי פטרוזיליה טריים, לקישוט

לקרוטוני הסלרי:

2 כוסות קוביות קרוטונים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס סלרי קצוץ דק

כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-190 מעלות.

בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה, תוך ערבוב מדי פעם.

בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים.

מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.

הערות

הכותבת היא מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.

המתכון באדיבות רויטל אדמוני

כתבות נוספות