מרק בורשט

חדשות כיפה שף ירון ברקת 07/12/22 10:43 יג בכסלו התשפג

צילום: SE יחצ
צילום: SE יחצ

מצרכים

בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף/ אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.

תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צילי גרוס, פלפל אנגלי, כרכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה.

הוראות הכנה

מרתיחים ליטר מים בסיר גדול ומניחים כ 4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול, במקביל, נטגן את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.

לאחר הטיגון נאחד את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול, נוסיף עוד כליטר מים וכ-6 עגבניות מרוסקות. לאחר רתיחה נוסיף ג'וליאנים של הכרוב הלבן, נוסיף קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.

לאחר כשעה של בישול מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים.

המתכון באדיבות מסעדת סומאק

כתבות נוספות