מרק קרם ברוקולי

חדשות כיפה שף יוגב ירוס 27/02/23 11:25 ו באדר התשפג

צילום:  יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

למרק:

1 שקית ברוקולי – חתוכים גס - טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.

2 שיני שום – קצוצות

1 תפוח אדמה- חתוך לקוביות קטנות.

1 בצל – קצוץ גס

1 ענף תימין

50 גרם חמאה

מלח

פלפל לבן

צרור עירית – קצוצה דק

לבצקניות ריקוטה:

150 גרם ריקוטה מסוננת

2 כפות פרמזן מגורר

1 ביצה M

3 כפות קמח לבן

חצי כפית מלח

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל, ממליחים מעט.

מטגנים את הבצק, תוך ערבוב , עד ששקוף (כ- 5 דקות על להבה בינונית).

מוסיפים את השום וענף תימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.

מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.

מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך) .

ומכינים את הבצקניות- אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.

טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון). מביאים חזרה לרתיחה עדינה,

ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. בעזרת שתי כפות, צרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים

בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות. יוצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה

ומגישים מיד.

המתכון באדיבות חברת ישרקו

כתבות נוספות