מרק דלעת ואגוזים

חדשות כיפה 05/02/23 10:48 יד בשבט התשפג

מרק דלעת ואגוזים, צילום: סטודיו TEKA
מרק דלעת ואגוזים, צילום: סטודיו TEKA

מצרכים

500 גרם דלעת קצוצה

4-5 שיני שום

2 כרישה

עף רוזמרין טרי

80 גרם שקדים טבעיים

4-5 כפות שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

100 מ"ל ציר מרק ירקות

100 מ"ל חלב קוקוס

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-200ºC.

2. מניחים את הדלעת הקצוצה, הכרישה חתוכה לשניים, השום השלם והשקדים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפיה.

3. מערבבים בקערה את שמן הזית, הרוזמרין הטרי, מלח פלפל לפי הטעם ואגוז מוסקט, ויוצקים על הירקות.

4. אופים 30-40 דקות, או עד שהדלעת רכה.

5. מוציאים מהתנור, מכניסים את הרכיבים לבלנדר ומוסיפים את ציר הירקות וחלב הקוקוס.

6. בודקים שיש למרק את המרקם הרצוי: אם רוצים שיהיו יותר נוזלים מוסיפים עוד מעט ציר. מתקנים תיבל במידת הצורך.

7. יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים במשך מספר דקות.

8. מגישים ומקשטים בשקדים קצוצים, רוזמרין טרי וקרוטוני לחם מטוגנים או אפויים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות